Nieuw bij De Twijn: verlengde peuteropvang

29 juni 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuw bij De Twijn: verlengde peuteropvang

ALBLASSERDAM - Christelijk integraal kindcentrum De Twijn van PIT kinderopvang & onderwijs start met een verlengde peuteropvang waarin kinderopvang en onderwijs met elkaar zijn verbonden. Peuters die naar deze verlengde opvang gaan, zetten spelenderwijs en soepel de stap naar het basisonderwijs. De verlengde peuteropvang start met ingang van het nieuwe onderwijsjaar op 21 augustus a.s.

Ouders kunnen kiezen voor de verlengde peuteropvang zodra hun peuter drie jaar is, naar de peuterspeelgroep van De Twijn, locatie Parallelweg, komt en staat ingeschreven voor het basisonderwijs. “Op de verlengde peuteropvang blijft uw peuter op maandag en dinsdag niet tot 11.30 uur, maar tot 14.00 uur op ons kindcentrum. De peuters gaan dan eerst samen met de kleuters buitenspelen onder verantwoordelijkheid van de pedagogisch medewerkers en leerkrachten en rond 12.00 uur eten ze op hun eigen groep,” aldus Martijn Beekhof, directeur kinderopvang & onderwijs van De Twijn. Net als in het onderwijs nemen de peuters zelf hun lunch en drinken mee. Vervolgens doen ze op hun eigen niveau mee met de middagactiviteiten van de kleuters. “U kunt hierbij denken aan spellessen in het speellokaal, spelen in de themahoeken en met materialen aan tafel en kringactiviteiten zoals muziek, dans, drama en verhalen.” Om 14.00 uur - als ook alle onderwijsgroepen van De Twijn naar huis of naar de buitenschoolse opvang gaan -  kunnen de ouders hun peuter ophalen.

Door het samengaan van kinderopvang en onderwijs kunnen de peuters niet alleen al spelend wennen aan het onderwijs, maar ook hun talenten naar behoefte ontwikkelen. Dit is mogelijk omdat de medewerkers van De Twijn als één team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie. Voor de verlengde peuteropvang geldt het tarief volgens de Wet kinderopvang.

Bron foto: De Twijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.