Raad stelt commissie in voor herhuisvesting woonwagens Staalindustrieweg

22 juni 2012
Raad stelt commissie in voor herhuisvesting woonwagens Staalindustrieweg

ALBLASSERDAM - Het dagelijks bestuur van de gemeenteraad wil een speciale commissie instellen om een oplossing te vinden voor de herhuisvesting van de 16 woonwagens aan de Staalindustrieweg. Dat stelt ze voor aan de gemeenteraad die hier op woensdag 27 juni 2012 een besluit over neemt.

In deze commissie zit een vertegenwoordiger van elke fractie uit de raad. Het is de bedoeling dat de commissie op 25 september 2012 een advies uitbrengt aan de raad.

Veiliger leefomgeving
Sinds 1999 ligt de verantwoordelijkheid voor de huisvesting van woonwagenbewoners bij de gemeente.

De gemeenteraad heeft op 25 maart 2009 besloten dat de woonwagens aan de Staalindustrieweg voor 1 januari 2019 weg moeten zijn. Uit onderzoek is gebleken dat deze locatie niet geschikt is om te wonen, vanwege de vervuiling door industrie en het verkeer. De raad vindt het daarom noodzakelijk dat de bewoners verhuizen naar een veiliger leefomgeving.

In 2009 heeft de raad ook besloten dat de gemeente bij alle nieuwbouwplannen moet onderzoeken of er standplaatsen voor woonwagens mogelijk zijn. Dit blijkt echter niet voldoende te zijn, omdat er te weinig (geschikte) nieuwbouwlocaties zijn.  

De speciale commissie wil nu gaan zoeken naar andere mogelijkheden om nieuwe huisvesting voor de 16 woonwagens te kunnen realiseren. Dit onderzoek gebeurt vertrouwelijk. Op 25 september geeft de commissie haar advies aan de raad.

Stichting Staalindustrieweg
De raad heeft de bewoners van de Staalindustrieweg geïnformeerd over dit voorstel. De bewoners wachten het advies van de commissie af.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.