PIT steunt landelijke acties Primair Onderwijs

07 april 2017 door Hennie van der Zouw
PIT steunt landelijke acties Primair Onderwijs

ALBLASSERDAM / ZWIJNDRECHTSE WAARD - Kinderen van 0 tot 13 jaar en hun ouders het beste bieden voor nu en de toekomst met integrale voorzieningen. Vanuit dat uitgangspunt is in 2015 PIT kinderopvang & onderwijs ontstaan. Daarmee liep en loopt PIT vooruit op de landelijke ontwikkelingen.

Op de kindcentra van PIT zorgen pedagogisch medewerkers en leerkrachten voor een ononderbroken ontwikkelingslijn en staan zo veel mogelijk de individuele behoeften van kinderen centraal. PIT wil kinderopvang en onderwijs van hoge kwaliteit bieden. Dat vereist dat de medewerkers van PIT goed opgeleid zijn en de tijd hebben om ieder kind echt persoonlijke aandacht te geven. Om die kwaliteit te waarborgen, ondersteunt PIT de beweging ‘PO in actie’.

Deze beweging van ruim 40.000 leerkrachten uit het primair onderwijs richt zich op invoering van salarissen conform het voortgezet onderwijs, meer handen in het onderwijs, kleinere groepen en minder werkdruk. Hierdoor wordt het vak van leerkracht aantrekkelijker waardoor het dreigende lerarentekort kan worden opgelost. Ook is het dan niet meer nodig structureel over te werken. Volgens ‘PO in actie’ is het vijf voor twaalf en PIT deelt deze visie. ‘PO in actie’, de onderwijsvakbonden en de werkgeversorganisaties voor het basisonderwijs trekken samen op om de doelen en benodigde middelen te laten opnemen in het regeerakkoord.

Ontwikkelrecht
PIT is lid van de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang die afgelopen maandag samen met de PO-Raad, de Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland en de VNG hun statement aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de Sociaal Economische Raad, overhandigden om dit in het regeerakkoord op te nemen. Zij roepen het nieuwe kabinet op om voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar, ongeacht achtergrond of afkomst en ongeacht of ouders werken, een ontwikkelrecht van 16 uur per week te introduceren.

Daarnaast moet ieder kind op termijn het recht op een minimaal aantal uren buitenschoolse opvang krijgen. Hiermee volgden zij de adviezen van de Taskforce Onderwijs en Kinderopvang en de Sociaal Economische Raad. Naast extra financiën is het ook een oproep om de huidige wet- en regelgeving aan te passen waardoor de scheidslijnen tussen kinderopvang en onderwijs verdwijnen. PIT biedt kinderen en hun ouders al kinderopvang en onderwijs vanuit één organisatie en loopt hiermee voorop, maar ondersteunt iedere actie die de bedrijfsvoering minder ingewikkeld maakt.

Foto: PIT wil kinderen van 0 tot 13 jaar en hun ouders het beste bieden, voor nu en de toekomst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.