Een week vol drama bij TTVA

03 april 2017 door Hennie van der Zouw
Een week vol drama bij TTVA

ALBLASSERDAM - Het was een dramatische week voor TTVA 1 Duo en TTVA 3 regulier. Eerstgenoemde zag door een blessure van Ron Kappen lijfsbehoud een utopie worden. Bij TTVA 3 was Ab de Groot de sigaar. Hij moest eveneens uitvallen met een hamstring blessure. In schril contrast staat de opmars van TTVA 1 regulier. Zei zouden ( na de 9-1 winst op TOGB 3) op papier nog kampioen kunnen worden, al zal dit in de praktijk zo goed als onmogelijk zijn. Veel dramatiek dus de afgelopen week bij TTVA. Al moet er ook vermeld worden dat de heren Houmes en de Heer voor een waterig zonnetje zorgde voor TTVA 1.

TTVA 1 – De Repelear 1   2e kls.  Duo  2-3
Het eerste Duo team van TTVA kreeg deze week waarschijnlijk zijn laatste kans om lijfsbehoud te bewerkstellen, met twee wedstrijden tegen de Repelear uit Spijkenisse. Dinsdag ging de thuiswedstrijd jammerlijk verloren met 2-3. Ron Kappen kon eigenlijk niets meer doen dan zijn twee enkelpartijen winnen. Jammer dat Ralph Faasen dit geen vervolg kon geven. Al moet men hem wel nageven dat hij vechtend ten onder ging. Ook het dubbel van beide heren moest het duo uit Spijkenisse feliciteren met de winst. Vrijdag 31 maat wordt er tegen deze tegenstander opnieuw aangetreden maar dan dus in Spijkenisse.

31/3 De Repelear 1 – TTVA 1  4-1
Tweede wedstrijd van een tweeluik  dat niet goed afliep. TTVA 1 Duo toog afgelopen vrijdag af naar Spijkenisse voor de allerlaatste kans om iets aan de naderende degradatie te doen. Het ging echt helemaal fout deze avond. Ralph Faasen wist de rug gelukkig recht te houden met een winst partij. De enige zoals later zou blijken. De gifbeker van dit seizoen was nog niet geheel leeg. Ron Kappen kon in zijn eerste partij al niet blessure vrij spelen en verloor die dus ook. De blessure aan zijn schouder bleek zo ernstig dat doorspelen dus niet meer mogelijk was. Het was dus echt een depri avond voor Duo 1. Men kan dus lijfsbehoud nu wel vergeten wat op deze manier wel heel erg zuur is. De mannen waren knap gefrustreerd wat geheel begrijpelijk was.

TTVA 1 – TOGB 3    3e kls.  Regulier 9-1
Wat komen de heren van TTVA 1 regulier nog dicht bij. Na een tweede achtereenvolgende 9-1 zege komt men met nog één wedstrijd te gaan nog op drie punten van koploper TOG. Wat de wedstrijd tegen TOGB betreft, wel de dit seizoen buiten gewoon goed spelende Rien de Heer gaf het goede voorbeeld door met blakend zelfvertrouwen zich langs alle drie zijn tegenstanders te slaan. Goed voorbeeld doet goed volgen want ook Peter Houmes liet zich niet onbetuigd deze avond. Ook voor hem dus een puike hattrick. Yannick Geerlings speelde stroef en hij moest dus ook als enige een tegenstander feliciteren. Samen met zijn maatje Patrick van der Heiden wist hij nog wel het dubbel in winst om te zetten. En mooi detail is dat TTVA 1 in de laatste wedstrijd thuis mag aantreden tegen de genoemde koploper TOG. Men staat voor een bijna schier onmogelijke taak om een 7-3 overwinning te moeten boeken. Maar je weet maar nooit!!!

TTVA 2 – Gorkum 3    3e kls.  Regulier 2-8
TTVA 2 (reeds gedegradeerd) speelde meer dan een verdienstelijke wedstrijd tegen het sterke Gorkum. Wim Verschoor en Cor Rijkens snoepte beide de tegenstander een puntje af. Remco Schimmel bleef jammer genoeg deze avond met lege handen staan. Buiten dat waren ook een aantal andere partijen het aanzien meer dan waard.

Lekpongers 2 – TTVA 3    5e kls.  Regulier 6-4
TTVA 3 toog deze wek naar Ameide met de wetenschap dat alleen een overwinning de kansen  op het kampioenschap levend zouden houden. De doffe ellende sloeg echter al vroeg in de wedstrijd toe voor Ab de Groot. Hij moest tijdens het dubbelspel opgeven na een val, met een forse blessure aan de hamstring als gevolg. Dit koste TTVA 3 dus zomaar twee punten. Ronald Muskiet knokte zich nog wel naar een mooie hattrick en samen met Gerrit verhaar haalde hij ook het dubbel nog binnen. Maar bij deze vier punten bleef het dus voor TTVA 3. Men kan dus het kampioenschap vergeten, wat op deze manier natuurlijk wel heel erg zuur is voor de heren.

TTVA 4 – Dordrecht 5    6e kls.  Regulier 3-7
Henk Mes was de enige die tegen Dordrecht een vuist wist te maken. Hij scoorde zijn zevende hattrick van dit seizoen. Cees Dam liet zijn tegenstander in zijn eerste partij ontsnappen en wist net zoals Andre Steenbergen geen punten meer aan het totaal toe te voegen. Ook het dubbel van Mes en Dam moest het afleggen tegen het Dordtse Duo. TTVA 4 staat op een veilige vijfde plek in de stand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.