TTVA teams moeten nog diep gaan

20 maart 2017 door Hennie van der Zouw
TTVA teams moeten nog diep gaan

ALBLASSERDAM - De competitieteams van TTVA zullen hun rug even moeten gaan rechten voor wat betere resultaten dan dat die deze week werden geboekt. Duo 1 is in de degradatiezorgen beland, ook al boekte het een nipte overwinning. Team 1 en 3 regulier gingen er deze week tegen de Sprint en Gorkum af, bij het in zicht zijn van misschien wel een hoge klassering. TTVA 2 kreeg de zoveelste oor wassing van dit seizoen maar dat wordt hun niet kwalijk genomen als Promovendus. Ook team 4 wist niet te winnen van de rode lantaarndrager. Een niet al te positief weekje dus voor de Alblasserdamse tafeltennis familie.

TTVA 1 – Tavenu 1    2e kl.  Duo  3-2
Duo 1 boekte een broodnodige overwinning op het Numansdorpse Tavenu. Ron Kappen bleef vrij gemakkelijk ongeslagen deze avond. Zowel Schilperoort als Konijnendijk hadden weinig in te brengen. Ralph Faasen wist alleen tegen Konijnendijk goede weerstand te bieden. Jammer genoeg bleef hij wel met lege handen staan. Het dubbel van Kappen/Faasen boekte een zwaar bevochten overwinning op het Numansdorpse duo.  Uiteindelijk werd deze partij met 12-10 in de vijfde game beslist door de Alblasserdammers. Een 3-2 overwinning, wat na dat de week vorderde eigenlijk niet genoeg bleek omdat de concurrentie behoorlijk om zich heen sloeg. Duo 1 staat nu op een degradatie plek met een wedstrijd en drie punten minder dan de veilige vierde plek.

De Sprint 3 – TTVA 1    3e kl.  Regulier 6-4
TTVA 1 regulier ging met de staart tussen de poten weer naar huis na een bezoek aan het Brielse De Sprint. De tegenstander stond namelijk heel wat plaatsen lager dan TTVA en speelde ook nog eens met een invaller. Patrick van der Heiden wist gelukkig nog wel twee partijen te winnen. Peter Houmes volbracht zijn taak ook tot een goed einde. Hij haalde zijn normale niveau met één overwinning per wedstrijd. Wat is er dan aan de hand met Yannick Geerlings? Zou hij zo vermoeit zijn van het verschonen van de luiers van zijn dochter Sophie? Met één overwinning bracht hij als kopman gewoon te weinig. Ook het dubbel met Geerlings/ van der Heiden kon het niet bolwerken tegen het Brielse duo. TTVA 1 staat nog wel tweede maar is definitief wel het zicht op de kop kwijt. 

Alexandria 66  10 –TTVA 2   3e kl.  Regulier 9-1
TTVA 2 liep voor de zoveelste keer dit seizoen tegen een dikke nederlaag op. Dit is helemaal geen schande want als promovendus in een dermate sterke poule terechtkomen is niet het meest gelukkige gegeven. Maar de heren houden de ruggen recht en proberen er toch wat van te maken /van op te steken. Tegen het Rotterdamse Alexandria werd alleen het dubbel van Verschoor/Schimmel in winst omgezet. Beide heren wisten in hun enkel partijen een keer de vijf games te halen, wat op zich al knap was. Ton de Boom wist ook niet tot winst te komen maar kon op deze manier wel lekker aan zijn nieuwe batje wennen.

TTVA 3 – Gorkum 5    5e kl.  Regulier 3-7
Koploper TTVA 3 kwam van een koude kermis thuis tegen naaste concurrent Gorkum. Men kwam met 2-0 voor en wist tot 3-3 gelijke tred te houden maar toen was het Gorkum wat het gas er op zette en uit liep naar een verdiende overwinning. Jeroen Veth en Ronald Muskiet wisten beide een potje te winnen. Ab de groot verloor al zijn enkelpartijen maar was in het dubbel met zijn maatje Muskiet wel te sterk voor het Gorkumse duo. TTVA 3 staat nu tweede met 1 puntje achterstand op het genoemde Gorkum.

Merwestad 4     6e kl.  Regulier 5-5
TTVA 4 trad aan tegen de rode lantaarn Merwestad en wist niet verder te komen dan een puntendeling. Zoals de laatste weken bijna normaal is was Henk Mes te sterk voor alle drie zijn tegenstanders. Cees Dam volgde goed met twee maal winst. Andre Steenbergen zat één maal heel erg dicht bij zijn eerste winst partij van dit seizoen, maar bleef dus met lege handen staan. Ook het dubbel van Mes/Dam ging verloren. Door dit resultaat blijft Merwestad gewoon ver achter TTVA staan in de stand.TTVA teams moeten nog diep gaan

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.