Tafeltennissers TTVA moeten blijven opletten

20 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Tafeltennissers TTVA moeten blijven opletten

ALBLASSERDAM - Na vier speelrondes in de regionale tafeltenniscompetitie worden de rangen en standen een klein beetje duidelijk. Wat TTVA betreft moeten de teams 2 en 4 duidelijk op hun tellen gaan passen. Zij verkeren in de onderste regionen in hun klasse. De teams 1 en 3 doen het wat beter. Zij draaien goed mee in de middenmoot. TTVA Duo 1 zal ook nog wat gas moeten geven om niet in de problemen te geraken. Zij hebben echter nog wel twee wedstrijden te goed.

TOGB 3 – TTVA 1    3e kl.  Regulier 3-7
TTVA 1 boekte een nuttige overwinning in Berkel en Rodenrijs. Zowel Yannick Geerlings, Patrick van der Heiden en Ralph Faasen wisten alle drie twee enkel partijen te winnen. Alleen Peter Buitendijk van TOGB was te sterk voor alle drie de Alblasserdammers. Linkshandig en ook nog eens met lange noppen op de backhand spelend was hij een maatje te groot voor de mannen van TTVA 1.  Het zevende puntje werd binnen gehaald door het dubbel van Faasen en van der Heiden. In vier games waren zij te sterk voor het dubbel van TOGB. Zoals gezegd een nuttige overwinning die TTVA gewoon netjes in de middenmoot houd.

Gorkum 3 – TTVA 2    3e kl.  Regulier 8-2
Voor de tweede week achter elkaar kreeg TTVA 3 een heel sterke tegenstander voor geschoteld. Het verschil was echter minder groot dan vorige week tegen koploper Dordrecht. Nu werden er her en der wel wat games afgesnoept van de nummer twee in de stand. Remco Schimmel wist als enige een enkelpartij te winnen. Hij wist verrassend van de sterke Ruud Slingerland pootje te lichten. Zowel Wim Verschoor al Ton de Boom bleven met lege handen staan. Beide hadden in één enkelpartij misschien nog wat winstkansen. Positief punt was wel dat het dubbel van Verschoor/Schimmel te sterk was voor het Gorkumse duo, wat dus een tweede puntje betekende. TTVA 2 staat laatste maar krijgt de komende weken de wat gelijkwaardiger ingeschatte teams tegenover zich.

TTVA 3 – Lekpongers 2    5e kl.  Regulier 7-3
Een nuttige overwinning voor TTVA 3. Men zakte namelijk geleidelijk naar de onderste helft van de stand. Maar geheel zonder slag of stoot ging het nu ook weer niet. Ronald Muskiet nam het voortouw met een goede hattrick. Jeroen Veth moest zich echt tot het uiterste inspannen om twee potjes te kunnen winnen. Hij speelde heel veel games die met maar twee punten verschil eindigde. Gerrit Verhaar boekte één winstpartij en ging in een andere partij maar heel nipt onderuit.  Het dubbel van Muskiet/Verhaar werd met veel pijn en moeite met 11-4 in de vijfde game gewonnen. Met 21 punten uit 4 wedstrijden schuift TTVA 3 dus weer een klein beetje op in de stand.

Dordrecht 5 – TTVA 4    6e kl.  Regulier 6-4
TTVA 4 liet zich de kaas van het brood eten in en tegen Dordrecht. Alleen Henk Mes wist zich overeind te houden in de troosteloze sfeer die Dordrecht bood. Cees Dam wist met veel pijn en moeite zijn eerste partij van de avond te winnen, maar toen was de koek jammer genoeg voor hem ook op. Andre Steenbergen bleef zonder zege deze avond, maar kreeg wel de lachers op zijn hand door op zijn sokken te spelen. Meneer had vergeten zijn sportmuiltjes in zijn tas te stoppen. Het dubbel van Henk Mes en Cees Dam ging ook in vier games verloren.  Mes gaf in deze partij toch wel getuigenis van zijn geweldige keepers kwaliteiten, maar het mocht dus niet baten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.