TTVA blijft goed overeind in Delft

11 februari 2017
TTVA blijft goed overeind in Delft

ALBLASSERDAM – TTVA 1 boekte bij koploper DHC in Delft een verdienstelijk resultaat dmv een gelijkspel. Twee opmerkelijke zaken deden zich voor. Ten eerste het buitengewoon goede presteren van kersverse  Pappa Yannick Geerlings. En hoe raak je zeer onverdiend de helft van je percentage kwijt. Peter Houmes kan u er alles over vertellen. Dit laatste geld ook voor Wim Verschoor van TTVA 2 die een pak rammel kreeg bij koploper Dordrecht. TTVA 3 hield de schade beperkt, waar TTVA 4 weer uitpakte met een verdiende overwinning op koploper Papendrecht.

De Beer 2 – TTVA 1      2e kl.  Duo  Uitgesteld
DHC 5 – TTVA 1    3e kl.  Regulier 5-5

TTVA 1 speelde in Delft tegen een oude bekende. DHC was namelijk een jaar geleden de naaste concurrent om het kampioenschap in de vierde klasse. Ook nu stond deze wedstrijd garant voor een spannend verloop. Het feit dat om klokslag elf uur nog vier partijen gespeeld diende te worden zegt in dat opzicht genoeg. TTVA had echt winstkansen maar diverse partijen werden nipt in vijf games verloren. Kersverse vader (van dochter Sophie) Yannick Geerlings liet zien toch voldoende uitgerust te zijn voor een puntgave hattrick. Patrick van der Heiden bewees weer over voldoende vertrouwen te beschikken om ook twee tegenstanders te vloeren. Wat was het jammer dat Peter Houmes er drie keer in vijf games echt net naast zat. Hij had het spreekwoordelijke duwtje kunnen geven naar een overwinning van TTVA 1. Het dubbel van Houmes/van der Heiden trok ook maar nipt aan het kortste eind tegen het Delftse duo. Al met al toch een verdienstelijk resultaat tegen koploper DHC.

Dordrecht 2 – TTVA 2   3e kl.  Regulier 10-0
TTVA 2 kreeg een echt pak rammel van koploper Dordrecht. Soms is dat dus het lot van een team dat gepromoveerd is. Wim Verschoor, Cor Rijkens en Remco Schimmel wisten alle drie slechts één game te winnen. Alle andere zeven partijen gingen vooral heel erg snel voorbij. Vooral voor Wim Verschoor die na vorige week nog op een 100% score stond was dit een hard gelag. Na deze week had hij hier namelijk nog maar de helft van over. Het is zaak dat TTVA 2 dit heel erg snel vergeet en zich weer richt op de volgende wedstrijd.

Merwestad 3 – TTVA 3   5e kl.  Regulier 5-5
Het was maar goed dat de voor deze wedstrijd ingevlogen Jeroen Veth er bij was deze avond. Hij zorgde samen met Ab de Groot al voor vier punten. Beide wisten ze van twee tegenstanders te winnen. Het vijfde punt werd binnengehaald door Gerrit Verhaar. Jammer genoeg ging het dubbel van Verhaar/ de Groot ten onder tegen het Dordtse duo. TTVA 3 moet toch een tandje bij gaan steken want een vijfde plaats is gewoon wat te weinig voor hun.

TTVA 4 – Papendrecht 10  6e kl.  Regulier 6-4
TTVA 4 wist koploper Papendrecht een flinke poets te bakken. In een spannende wedstrijd wisten zij net aan het langste eind te trekken. Henk Mes sleepte er een fraaie hattrick uit. Cees Dam volgde goed met twee winstpartijen. Andre Steenbergen had alleen tegen Kees Jongkind wat kansen maar bleef dus met lege handen staan deze avond. Het dubbel van Mes/Dam maakte gehakt van het Papendrechtse dubbel en bracht zo het zesde puntje voor de Alblasserdammers op de borden.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Dam
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.