Teams Tafeltennis Vereniging Alblasserdam doen zichzelf te kort

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Teams Tafeltennis Vereniging Alblasserdam doen zichzelf te kort

ALBLASSERDAM - Buiten TTVA 4 deden alle TTVA teams zich nog al wat te kort de afgelopen week.
Een zeer geflatteerde nederlaag van Duo 1 en ook de krappe nederlagen van de teams 1, 2 en 3 regulier zorgde voor niet al te gelukkige gezichten bij de Alblasserdammers.  Allen het resultaat van team 2 mag als voldoende worden aangegeven. Na hun promotie vorig seizoen lijken zij zich wonderwel goed aan te passen aan het niveau in de derde klasse. Her en der had er wel wat meer ingezeten dan de genoemde resultaten. Zoals gezegd alleen team 4 wist een overwinning te boeken. 

Tavenu 1 – TTVA 1 (2e klasse Duo) 5-0
Het Numansdorpse Tavenu nam op geflatteerde wijze de maat van TTVA duo 1. Drie van de vijf partijen boden wel degelijk kansen voor Ron kappen en Ralph Faasen. Beide lieten een enkel partij net in vijf games door de vingers glippen. Ook het dubbel van de heren ging in vijf games naar het duo uit Numansdorp. Een te grote uitslag die de lading niet helemaal dekte zeg maar.

TTVA 1 – De Sprint 3 (3e klasse Regulier) 4-6
TTVA  1 had het heel erg moeilijk tegen het Brielse De Sprint. Zonder de deze week vader geworden kopman Yannick Geerlings die werd vervangen door Ralph faasen.  De zonder al te veel vertrouwen spelende Patrick van der Heiden wist toch te verrassen met twee winstpartijen. Van der Heiden gaat definitief toch weer terug naar zijn oude materiaal, na een mislukt uitstapje met andere rubbers. Rien de Heer en Ralph Faasen wisten beide één partij te winnen. Het dubbel van v/d Heiden/Faasen vond totaal geen aanknopingspunten in de wedstrijd tegen het Brielse dubbel. Het moet allemaal wat scherper bij TTVA 1 als men niet al snel achter de feiten aan wil gaan lopen. 

TTVA 2 – Alexandria 66 10 (3e klasse Regulier) 4-6
Wedstrijd van de week was wel die tussen TTVA 2 en het Rotterdamse Alexandria. Met maar liefst zeven van de tien partijen die in vijf games werden beslist. Toen de rook was opgetrokken was het reeds half één in de nacht, maar het was absoluut het wachten waard. De heren Verschoor, Schimmel, de Boom en Rijkens boden het publiek een geweldige wedstrijd. Grote man was Wim Verschoor die zich naar een hele fraaie hattrick knokte. Remco Schimmel wist één tegenstander te vloeren en had in zijn twee de partij echt ook grote winstkansen. Dit gold ook voor Ton de Boom die zijn eerste partij uit de handen liet glippen en hier de rest van de avond geen compensatie meer voor kreeg.  Ook het dubbel van Schimmel/ Rijkens ging er nipt af tegen het Rotterdamse dubbel. De conclusie was dat er absoluut nog wel wat meer in had gezeten, maar men was blij met het gebodene gezien het feit dat men voor het eerst in deze klasse speelt.

Gorkum 5 – TTVA 3 (5e klasse Regulier) 6-4
Gorkum was gewoon wat beter dan de mannen van TTVA 3. Zowel Ronald Muskiet, Ab de Groot en Jeroen Veth wisten alle drie een winstpartij te boeken. Alle andere enkel partijen gingen vrij gemakkelijk naar de tegenstander. Alleen het dubbel van Muskiet/ de Groot werd gelukkig nog net in vijf games gewonnen. Een nipte nederlaag maar wel een duidelijke dus.

TTVA 4 – Merwestad 4 (6e klasse Regulier) 7-3
Na de grote nederlaag van vorige week herstelde TTVA 4 zich deze week gelukkig weer enigszins. Het was een maatje te groot voor de mannen uit Dordrecht. Henk mes en Cees Dam wisten beide een goede hattrick te behalen. Andre Steenbergen had in zijn tweede partij wel wat kansen op meer maar moest toch zijn drie partijen aan de tegenstanders laten. Het dubbel van Mes/Dam wist in een spannende partij het zevende puntje op het bord te krijgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.