Jonkies Wiekslag hebben een topdag

06 februari 2017 door Hennie van der Zouw
Jonkies Wiekslag hebben een topdag

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in Papendrecht de derde wedstrijd van het swimcick / miniorencircuit gezwommen. Tijdens deze wedstrijd debuteerden een aantal jonge zwemmers voor Wiekslag. Robin Vermeulen zwom een clubrecord op de 100 wissel bij de meisjes onder de 10 jaar. Met haar tijd van 1.25.32 verbrak zij het record dat al dateerde uit 2004. Deze tijd was tevens goed voor een gouden medaille. Robin won ook goud op de 50 vlinder met een mooie tijd van 0.38.49.

Ivo Bot beleefde een prima debuut door met mooie tijden de 25 school en 25 vrij op zijn naam te schrijven. Zijn zus Eva debuteerde ook en zij werd winnares op de 25 rug en 25 vrij.

Deborah Oostenrijk zwom ook voor het eerst en zij haalde zilver op de 25 vrij en 25 rug. De ook al debuterende Lieke van der Kuijl won het brons op de 25 vrij en 25 rug. Ook Evi Kalkman debuteerde en zij won brons op de 25 vrij en werd vijfde op de 50 vrij. Julia Sterk zwom naar een derde plaats op de 25 school en werd vierde op de 25 school. Robine Kroon werd vierde op de 24 vrij en 25 school. Dide Provily zwom naar een bronzen plak op de 100 wissel en Jens Schout zwom in een nieuw pr naar het brons op de 400 vrij en hij werd ook derde op de 200 school.

Suzanne Brunenberg zwom het pr record van de dag. Haar tijd van 6.23.34 op de 400 vrij was 32 seconden sneller.  Haar 200 school zwom ze 15 seconden sneller. Lukas Toes zwom zijn 50 vlinder 11 seconden sneller. Jens Schout was 10 seconden sneller op de 400 vrij en Evi Bol zwom haar 50 vlinder bijna 6 seconden sneller. Robin Vermeulen was 5 seconden sneller op de 100 wissel. Dide Provily zwom de 50 vlinder bijna 4 seconden sneller. Robin Vermeulen en Tygo Zweep tikten op de 50 vlinder 3 seconden eerder aan. Amber Kroon zwom de 100 rug 3 seconden sneller en Lucie Barendregt zwom de 100 wissel bijna 3 seconden sneller.

Zaterdag wordt in het eigen Blokweer de derde wedstrijd van de KNZB competitie gezwommen. Wiekslag staat nog op een veilige plaats maar het gat met de in degradatiegevaar verkerende ploegen is niet groot. De wedstrijd begint om 12.00 uur.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.