Dataplace verleent opdracht voor bouw van aangrenzend datacenter en verdubbelt haar capaciteit

21 juli 2016
Dataplace verleent opdracht voor bouw van aangrenzend datacenter en verdubbelt haar capaciteit

ALBLASSERDAM -  Dataplace, een carrier neutraal datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) heeft op 21 juli 2016 de aannemersovereenkomst voor de uitbreiding van het datacenter ondertekend met Bouwonderneming Stout uit Hardinxveld-Giessendam. De opdracht vloeit voort uit de groeiende bezetting van het eerste datacenter van Dataplace en biedt Dataplace de mogelijkheid de capaciteit te verdubbelen. Stout kwam als beste partij uit de bus in het selectieproces dat begeleid is door Van Es Architecten uit Sliedrecht.

“Dataplace is verheugd dat zij de opdracht voor de uitbreiding heeft uitgeschreven aan een aannemer met bewezen track-record. Bouwonderneming Stout bouwde in 2010 ook het bestaande datacenter en de prettige samenwerking van toen zetten we nu voort in de uitbreiding van ons datacenter. Wij zien alsmaar groeiende behoefte naar professionele datacenterdiensten binnen de regio en bedienen inmiddels een grote klantengroep van uiteenlopende bedrijven. De uitbreiding en verdubbeling van de capaciteit van circa 350 racks naar circa 700 racks stelt ons in staat om in te spelen op de groeiende behoefte” aldus Gerben van der Veen, Managing Director van Dataplace.

Arno Hokke, Directeur van Bouwonderneming Stout, voegt daaraan toe: “Wij zijn trots dat wij de uitbreiding van Dataplace mogen realiseren en zo bij kunnen dragen aan de groei van een toonaangevend bedrijf uit onze regio. Kenmerkend voor onze manier van werken is onze persoonlijke betrokkenheid en samenwerking op basis van respect. Dat komt het resultaat altijd ten goede. Dat wij opnieuw voor Dataplace mogen bouwen, is voor ons het teken dat onze werkwijze wordt gewaardeerd. Wij gaan er dan ook weer alles aan doen om voor Dataplace een gebouw te realiseren dat voor 100% voldoet aan de verwachtingen.

“De bouw van de uitbreiding wordt gecombineerd met state-of- the-art installaties die de hoogste betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid bieden. Nu de keuze voor de bouwkundige aannemer is gemaakt kunnen we ons richten op het verder invullen van de detail engineering in de komende weken. We verwachten dat de uitbreiding begin Q2 van 2017 operationeel zal zijn en omdat de fundatie van de uitbreiding al is aangebracht is er tijdens het bouwproces geen impact voor onze bestaande klanten” aldus Peter Batenburg, Technical Director van Dataplace.

Over Dataplace
Dataplace bestaat sinds 2010 en is een modern regionaal TIER III datacenter in Alblasserdam (Zuid-Holland) dat volledig redundant en energiezuinig is ingericht. Het datacenter is carrier-neutraal en wordt ontsloten door een diversiteit aan carriers. Naast de ISO9001:2008, ISO14001:2004 en ISO27001:2013 certificering beschikt het datacenter tevens over een NCP BORG4 certificering. Het onderscheidend vermogen van Dataplace uit zich in kennis en ervaring in datacentermanagement en de persoonlijke aandacht voor klanten. Inmiddels maken vele IT gerelateerde ondernemingen, overheidsinstellingen, zorginstellingen en beursgenoteerde bedrijven tevreden gebruik van de dienstverlening van Dataplace. Klanten van Dataplace waarderen de dienstverlening met een 8,5 als algemeen rapportcijfer. Voor meer informatie: www.dataplace.eu.

Over Bouwonderneming Stout
Bouwonderneming Stout is actief op het gebied van nieuwbouw, renovatie en onderhoud. Sinds de oprichting in 1908 is Bouwonderneming Stout uitgegroeid van een lokale aannemer tot een regionale werkende totaalbouwer met projecten in de woningbouw, de utiliteitsbouw, het onderwijs, de zorg en special projects als hotels, zwembaden en theaters. Daarnaast zijn zij actief op het gebied van projectontwikkeling en vastgoedbeheer.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.