DBL Group Bangladesh stapt in baggermarkt met IHC Beavers en werkboten

04 november 2016
DBL Group Bangladesh stapt in baggermarkt met IHC Beavers en werkboten

KINDERDIJK / SLIEDRECHT - Het in Dhaka gevestigde conglomeraat DBL Group is onlangs gestart met zijn baggerdivisie DBL Dredging. Om te beginnen in deze nieuwe markt, bestelde het bedrijf twee IHC Beaver 50 snijkopzuigers en twee Delta Multi Craft (DMC) 1050 werkboten.

De twee IHC Beavers werden geleverd met een paalwagensysteem, ankerboominstallatie, productiemeetsysteem en dredge track presentation system (DTPS). Dit zorgt ervoor dat DBL zijn baggerwerkzaamheden efficiënt kan uitvoeren. IHC bouwt de Beaver serie snijkopzuigers
op voorraad wat zorgt voor korte levertijden, daarnaast kan het schip ook aangepast worden aan individuele wensen van de klant.

"Onze nieuwe baggerdivisie zal bijdragen aan het bevaarbaar houden van de meer dan 300 rivieren in Bangladesh", aldus de heer Md Matiar Rahman, Chief Operating Officer DBL Dredging. "Naar mijn ervaring, prevaleren de IHC snijkopzuigers boven ander materieel beschikbaar op de markt, in termen van prestaties, levensduur en betrouwbaarheid.

Ondersteund door het servicecentrum van IHC in Dhaka, ben ik ervan overtuigd dat we aan de verwachtingen van onze klanten zullen voldoen."
"We zijn vereerd om bij te mogen bijdragen aan de groeiambities van de DBL Group op de baggermarkt," aldus de heer Kees Derks, IHC Area Sales Director. "Naast het leveren van de nieuwe schepen, zal IHC ook de bemanning uitgebreid trainen en levenslange ondersteuning
bieden."

De vier schepen worden momenteel getransporteerd naar Dhaka en zullen naar verwachting in december 2016 aankomen. De video van de inbedrijfstelling in Sliedrecht is te vinden onder dit bericht.

Lokale ondersteuning
Binnen twee jaar heeft IHC niet minder dan 20 IHC Beavers® en werkboten verkocht aan diverse partijen in de particuliere baggersector in Bangladesh. Het totale aantal IHC schepen en apparatuur dat sinds 1972 geleverd aan Bangladesh nadert nu 50. Hierdoor neemt de vraag
naar lokale service en onderhoud toe. In reactie hierop heeft IHC haar netwerk van lokale servicecentra uitgebreid en biedt haar klanten volledige ondersteuning aan vanuit Dhaka.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.