Afscheid burgemeester Bert Blase in teken van verbinding

20 augustus 2014
Afscheid burgemeester Bert Blase in teken van verbinding

ALBLASSERDAM - Bert Blase neemt op 17 september, tijdens het Havenfestival in dé Alblasserdamse feestweek, afscheid van Alblasserdam. Na een burgemeesterschap van bijna vijf jaar is hij op 4 augustus begonnen als waarnemend burgemeester in Vlaardingen. Als dank voor zijn enorme inzet voor Alblasserdam en de regio biedt het gemeentebestuur van Alblasserdam hem ’s middags een receptie aan in Landvast, waar collega-bestuurders, leden van de gemeenteraad, relaties en andere genodigden afscheid van hem kunnen nemen.

’s Avonds zijn alle inwoners van Alblasserdam en medewerkers/vrijwilligers van organisaties in het dorp welkom tijdens de afscheidsbijeenkomst op het parkeerterrein naast Landvast. Deze bijeenkomst begint nadat Blase iets voor 19.00 uur het startschot heeft gelost voor de Vlottenrace van het Havenfestival, bij de botenhelling naast Landvast. Hiermee verricht hij zijn laatste officiële handeling in Alblasserdam. De bijeenkomst duurt tot 21.30 uur.

Het afscheid van de burgemeester staat in het teken van ontmoeting en verbinding, kenmerkend voor de wijze waarop Bert Blase de afgelopen vijf jaar met hart voor de samenleving bruggen bouwde en mensen en organisaties met elkaar in contact bracht. Daarom heeft de avond ook een informeel en interactief karakter: de burgemeester begeeft zich onder zijn gasten om zo iedereen even persoonlijk te spreken. Hij nodigt iedereen van harte uit en hoopt dat zijn gasten deze avond benutten om ook anderen te ontmoeten.

Afscheidscadeau voor Alblasserdamse kinderen
Bert Blase wil de jeugd van Alblasserdam graag iets nalaten. Zijn wens is bij te dragen aan de ontplooiing van Alblasserdamse kinderen. Daartoe wordt een stichting opgericht die tot doel heeft dromen, ideeën en wensen van kinderen uit het dorp te realiseren: Kinderen, Ideeën, Dromen Stichting Alblasserdam. Kortweg: KIDS Alblasserdam.

Deze stichting gaat een fonds beheren waarmee deze ideeën worden gefinancierd. Het bestuur van de stichting wordt gevormd door mensen uit alle geledingen van de Alblasserdamse samenleving.

In plaats van persoonlijke afscheidsgeschenken stelt Bert Blase een donatie in dit fonds bijzonder op prijs. Wie het fonds een warm hart toedraagt kan een bijdrage overmaken op NL21RABO0138068216 ten name van gemeente Alblasserdam onder vermelding van ‘donatie KIDS Alblasserdam’. Tijdens het afscheid is er ook gelegenheid een gift in een speciale cadeaudoos achter te laten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.