Net voor de kerst nog een nieuwe column over de werf van de Alblasserdamse von Linderns in Amsterdam

23 december 2016 door Hennie van der Zouw
Net voor de kerst nog een nieuwe column over de werf van de Alblasserdamse von Linderns in Amsterdam

ALBLASSERDAM - Enkele weken geleden verscheen er op Alblasserdam.net een verhaal over een werf in Amsterdam die meer dan 100 jaar geleden eigendom van de Gebroeders von Lindern uit Alblasserdam geweest is, en waar zeer weining gegevens over te vinden zijn. Hennie van der Zouw heeft zich hier eens uitgebreid in verdiept, en er een nieuwe column over geschreven.

De nieuwe column begint als volgt: "Bent u als Alblasserdammer wel eens in het Amsterdamse Filmmuseum Eye geweest? Zo ja dan heeft u op voormalig Alblasserdamse grond gelopen…… “Hoe kan dat,” zult u zich afvragen? Welnu, dat komt aan het eind van deze column wel naar boven, eerst wat anders.

Onlangs legde een zekere R. v. S. die als secretaris verbonden is aan de Stichting NDSM-Herleeft te Amsterdam, contact met mij. Hij vertelde het volgende.........."

Maar meer verklappen we niet, de rest kunt u hier lezen.

Veel plezier met het verhaal, en mocht u nog een en ander aan gegevens over deze Amsterdam-Alblasserdamse werf van de Gebroeders von Lindern hebben, neemt u dan contact op met de columnist, deze zorgt dan wel dat het bij de Stichting NDSM-Herleeft terecht komt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.