Columnist vraagt zich af waarom er op 31 oktober geen groot feest was in ons damdorp?

01 november 2016
Columnist vraagt zich af waarom er op 31 oktober geen groot feest was in ons damdorp?

ALBLASSERDAM - Columnist Hennie van der Zouw vraagt zich in zijn nieuwste column af, waarom er op maandag 31 oktober geen groot feest is geweest in Alblasserdam. Op deze maandag is het namelijk precies 150 jaar geleden dat er begonnen werd met de uitgraving van de Nieuwe Waterweg. En volgens onze columnist is de komst van de Nieuwe Waterweg niet alleen belangrijk geweest voor Rotterdam, maar wel degelijk ook voor Alblasserdam en omstreken. De economische groei in het tweede deel van de 19e eeuw van Alblasserdam is volgens onze columnist mede te danken aan de verbeterde ontsluiting van Rottterdam en haar achterland, en dus ook Alblasserdam, naar de Noordzee.

Hier vast een klein voorproefje uit deze nieuwste column: "Waarom was het feit dat 150 jaar geleden met het graven van de Nieuwe Waterweg begonnen werd geen groot feest in Alblasserdam? Het was maandag 31 oktober 2016 precies 150 jaar geleden, dat de eerste spade de grond in ging voor de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Reden voor een feestje bij de Maeslantkering en bij Fort 1881 in Hoek van Holland, vond Rijkswaterstaat. Maar geen reden tot een feestje in Alblasserdam. Terwijl toch Alblasserdam en haar scheepswerven enorm geprofiteerd hebben van de snellere verbinding met de Noordzee." Tot zover dit voorproefje.

Lees hier de gehele column van Hennie van der Zouw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.