Nieuwe column: "Staat Alblasserdam of Oud-Alblas op de Peutingerkaart uit de 13e eeuw?"

06 september 2016
Nieuwe column: "Staat Alblasserdam of Oud-Alblas op de Peutingerkaart uit de 13e eeuw?"

ALBLASSERDAM - Columnist Hennie van der Zouw is voor zijn nieuwste column teruggegaan in de tijd naar de Middeleeuwen en de Romeinse Tijd. Want hij ontdekte een fascinerende oude kaart.......

Hier vast een klein voorproefje: "Op het internet kwam ik een mij onbekend fenomeen tegen. De zogenaamde ‘Peutingerkaart’ uit de 13e eeuw. Wat is een ‘Peutingerkaart’ vroeg ik me af? En uit de 13e eeuw….. Nu hebben oude kaarten me altijd al gefascineerd, dus heel geinteresseerd ging ik eens verder zoeken, en deze speurtocht werd steeds leuker, want ik ontdekte dat misschien Alblasserdam ook al op deze oude kaart werd vermeld. Of was het toch Oud-Alblas?" Tot zover dit voorproefje.

Lees hier de gehele column van Hennie van der Zouw.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.