Veel activiteiten bij Scouting Alblasserdam voor NL Doet

14 maart 2016
Veel activiteiten bij Scouting Alblasserdam voor NL Doet

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 12 maart was er veel activiteit rond de clubgebouwen van Scouting Alblasserdam.De landelijke actie NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Scouting Nederland kent de kracht van vrijwilligers en met de 25.000 vrijwilligers in de organisatie draagt zij graag een steentje bij aan dit mooie initiatief.

De scouts in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar zijn met prikstokken, knijptangen, bezems en vuilniszakken door Alblasserdam getrokken om zwerfaval op te ruimen. Een aanhanger vol gevulde vuilniszakken aan het eind van de dag was het geweldige resultaat van deze opruim actie. Alblasserdam is weer een stuk schoner geworden en de scouts hopen dat dit goede voorbeeld er voor zorgt dat er minder zwerfafval in de natuur terecht komt. De gemeente had de tangen en bezems ter beschikking gesteld.

De scouts waren verbaasd over wat ze allemaal tegenkwamen, pannen in de sloot, afgedankte tuinstoelen in de bosjes en vooral overal veel plastic en blikjes. Behalve in de openbare ruimte doken sommige enthousiaste scouts de voortuinen in om daar de plastic zakjes die daar in gewaaid waren op te prikken.

Ook de bij de clubgebouwen werd hard geklust. De kleinsten gingen aan de slag met het opruimen en schoonmaken van hun gebouwen. De vrijwilligers van Scouting Alblasserdam kregen de hulp van een aantal ouders en buitenstaanders. Burgemeester Paans en wethouder Dorien Zandvliet hebben geholpen de kasten van een likje verf te voorzien, de dakgoten zijn geleegd, het toegangspad is opgehoogd en de ramen gezeemd. Nog veel andere kleine klusjes zijn gedaan, zodat de clubgebouwen en het terrein er weer opgeruimd en veilig bij liggen voor de zomer maanden, waarin de scouts weer naar buiten gaan voor hun activiteiten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.