Clubrecord voor Timo Huizer op 200 vlinder

28 november 2016 door Hennie van der Zouw
Clubrecord voor Timo Huizer op 200 vlinder

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd in Alblasserdam de tweede wedstrijd van het minioren / juniorencircuit gezwommen. Op het programma stond onder meer de 400 vrij en 200 vlinder. Timo Huizer zwom op de 200 vlinder een stokoud clubrecord uit de boeken. Timo zwom 3.15.20, veroverde daarmee zilver en het clubrecord bij de jongens onder de 12. Wendy ten Wolde won in 3.02.33 goud op de 200 vlinder.

Fenna Herwig veroverde op dezelfde afstand het brons in 3.06.58. Raphaël Booiman zwom de 200 vlinder in 2.58.30. Een verbetering van zijn tijd uit juni met liefst 41.86 seconden en daarmee greep hij het pr record van de dag.  Fenna Herwig en Timo Huizer zwommen ook nog naar het brons op de 50 vrij. Robin Vermeulen won goud op de 100 rug en zilver op de 400 vrij. Dide Provily was de winnares van het zilver op de 100 rug en van het goud op de 400 vrij. Jens Schout  won twee keer zilver op respectievelijk de 100 vlinder en 200 rug. Wendy ten Wolde en Suzanne Brunenberg wonnen in hun leeftijdscategorie goud op de 100 wissel.  Yuni Huizer zilver op de 50 vrij en brons op de 100 vlinder.

Naast het pr record van Raphaël werden er nog een aantal flinke  happen van de persoonlijke toptijden genomen.  Robin den Ouden zwom 40 seconden van zijn tijd op de 400 vrij af. Thierry den Ouden verbeterde zich 22,5 seconden op de 200 vlinder en Joyce Lodder zwom op deze afstand 10 seconden sneller.  Esther ten Wolde zwom 10 seconden sneller op de 100 rug en Julia Kruithof zwom op dezelfde afstand 8 seconden sneller. Tygo Zweep zwom de 100 rug ook 8 seconden sneller.

Zaterdag staat de eerste wedstrijd op de lange baan geprogrammeerd. In Dordrecht zal Wiekslag in het 50 meter bad de tweede plaats in de sterkste poule van de regio west competitie willen behouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.