Wethouder Peter Verheij vraagt in het Makado aandacht voor gescheiden inzamelen van glas

22 november 2016 door Hennie van der Zouw
Wethouder Peter Verheij vraagt in het Makado aandacht voor gescheiden inzamelen van glas

ALBLASSERDAM - Afgelopen maandag 21 november was wethouder Peter Verheij met een promotieteam van het bedrijf Nedvang in het Makado om aandacht te vragen voor het gescheiden inzamelen van glas.

Aanleiding hiervoor was dat er in Alblasserdam nog steeds behoorlijk veel glaswerk bij het restafval wordt aangetroffen. Gescheiden inleveren van afval zoals plastic, blik en pak, gft, papier en glas en het terugdringen van restafval staat hoog in het vaandel bij het gemeentebestuur. Door afval goed te scheiden kan als grondstof dienen voor nieuwe producten. Dat geldt zeker ook voor glas. Om het bewoners nog makkelijker te maken mag het glaswerk tegenwoordig vies en met deksel in de glasbak worden gegooid.

Het promoteam van 'Glas in 't bakkie' was aanstaande maandag van 11 tot 14 uur ter hoogte van de Albert Heijn in het Makado om aandacht te vragen voor het scheiden van glas en voorbijgangers te verrassen met een handige tas voor oud glas. Wethouder Verheij was tussen 11.30 en 12.00 uur in het Makado aanwezig om het belang van afvalscheiding te benadrukken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.