Jubileum drie-luik slagwerk concert

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Jubileum drie-luik slagwerk concert

ALBLASSERDAM - Zaterdag 12 november stond Landvast vol met slagwerkinstrumenten. Reden hiervoor was het jubileum concert van de Melody Percussion Band van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam. De slagwerkafdeling van de vereniging bestaat 70 jaar en om dit te vieren had het ensemble bevriende slagwerkgroepen uitgenodigd om samen een waar slagwerk spektakel op te zetten.

Nadat voorzitter David van Kwawegen een terugblik gegeven had op 70 jaar “tamboerkorps” bij Soli Deo Gloria ging de jongste generatie slagwerkers bij Soli aan de slag. Jeugdslagwerkgroep SoliD liet daarmee zien dat de Soli jeugd het samen muziek maken al goed onder de knie heeft. Enthousiast geleid door hun dirigent Bert Slingerland werd het publiek verrast door de verschillende ritmes.

Het concert ging verder met optredens van slagwerkgroep “Nooit Gedacht” uit Almkerk  “Harmonie” uit Oud Beijerland. Laatstgenoemde besloot het optreden met een speciale samba act. Op authentieke samba instrumenten werd het publiek meegenomen in Caribische sferen.

De avond werd afgesloten door de jubilaris zelf. De Melody Percussion Band onder leiding van Theo Vet liet horen dat het slagwerkensemble zeer gevarieerde muziek stijlen kan brengen. Van rustige ballads naar spannende filmmuziek, een echt slagwerkfeest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.