Pittige wedstrijd brengt Wiekslag niet uit gevarenzone

14 november 2016 door Hennie van der Zouw
Pittige wedstrijd brengt Wiekslag niet uit gevarenzone

ALBLASSERDAM - Het afgelopen weekend stond in het teken van de landelijke zwemcompetitie. Het in de A klasse uitkomende Wiekslag stond na de eerste ronde op plaats 22 en weet  dat de verenigingen die eindigen op plaats 26 t/m 30 zullen degraderen.  De tweede ronde stond geprogrammeerd met een aantal pittige afstanden. Voor de senioren open stond de 400 wissel op het menu en voor de dames senioren 1, 2 en de heren jeugd de 400 vrij. Met de wetenschap dat er een aantal zieken waren werd het er niet eenvoudiger op.

In het eigen Blokweer  werden er ondanks dat maar liefst 66 persoonlijke records verbeterd. Daarbij zaten twee clubrecords die op naam kwamen van Melvin Prins. Hij zwom in 4.53.32 een nieuw record op de 400 wissel en de 100 vlinder bracht een nieuwe toptijd van 0.55.90 in de boeken. Het pr record van de dag kwam op naam van Sofia de Graaf die de 400 vrij zwom in 5.52.77 en haar tijd met 34.10 seconden verbeterde.

Raphaël Booiman verbeterde zich fors op de 200 wissel. Hij tikte aan in 2.40.86, een verbetering met 20.16 seconden. Lucie Barendregt zwom de 100 wissel 19.64 seconden sneller en haar tijd was 1.59.65. Noa van der Kuijl zwom de 200 wissel in 3.39.31 en dat was 18.70 seconden sneller. Thierry den Ouden en Daan Kouwenhoven verbeterden hun tijd met ruim 14 seconden op respectievelijk de 200 rug en 200 wissel. Indra Morillas Gonzalez zwom ruim 10 seconden sneller op de 100 vrij. Vera Kruithof op de 200 rug en Jorrit de Vries op de 400 vrij verbeterden zich ook met ruim 10 seconden. 

Wiekslag zwom deze wedstrijd 6416.17 seconden en lijkt iets te zakken op de ranglijst. Komende zaterdag mogen de minioren zich van hun beste kant laten zien. In Dordrecht staat de clubmeet op het programma.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.