Wethouder Peter Verheij: "Sluiting Nedstaal harde klap voor werknemers"

07 november 2016 door Hennie van der Zouw
Wethouder Peter Verheij: "Sluiting Nedstaal harde klap voor werknemers"

ALBLASSERDAM - Wethouder Peter Verheij, reageert namens het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam op de voorgenomen sluiting van Nedstaal: “De sluiting van Nedstaal is een harde klap voor de 200 mensen, die daar nu nog werkzaam waren. Wij leven mee met deze mensen en hun gezinnen. Zij hadden na het faillissement hun hoop gevestigd op de Andus Groep. Wij betreuren dat het niet is gelukt Nedstaal in een gezonde economische positie te brengen. Nedstaal is altijd een markant bedrijf geweest in de historie van Alblasserdam. Dat maakt deze klap des te pijnlijker.

Wij zullen het bedrijf en de medewerkers waar nodig en mogelijk met UWV, Sociale Dienst en andere partners terzijde staan om te zorgen dat de 200 medewerkers elders een baan vinden. Ik heb daarover met de directie afgesproken nauw contact te houden over en weer. Het is nu aan de eigenaar van het Vastgoed (Ruigenhil Vastgoed) om te bezien hoe zij in de exploitatie van het bedrijfsvastgoed, wat Nedstaal achterlaat, gaat voorzien. Wij zullen ook met hen in contact blijven.” Aldus Peter Verheij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.