Wiekslag handhaaft zich op plaats twee.

01 november 2016 door Hennie van der Zouw
Wiekslag handhaaft zich op plaats twee.

ALBLASSERDAM / DORDRECHT - In Dordrecht werd zaterdag de tweede wedstrijd van de regio west competitie gezwommen. Wiekslag zwemt in de A poule en vond zichzelf na de eerste wedstrijd terug op een tweede plaats en Wiekslag wil deze plaats graag behouden. Er werd zaterdag weinig eremetaal bemachtigd maar door de goede resultaten werden toch een hoop punten behaald. Wiekslag staat nog steeds tweede en heeft de voorsprong op de nummer drie wat vergroot.

Deze wedstrijd leverde 1 nieuw clubrecord op. Odin Kruithof, Jeroen Mulder, Wesley Scheepbouwer en Ryan de Laat zwommen op de 4 x 50 wissel bij de jongens onder de 16 voor het eerst in de bijna 45 jarige historie onder de 2 minuten. De tijd van 1.58.61 was een verbetering met 3.79 seconden t.o.v. de oude toptijd uit 2013. De enige gouden medaille werd omgehangen bij Melvin Prins. Hij won de 100 wissel met een nieuw pr in 0.59.14. Romy de Laat won met een tijd van 1.10.62 zilver op de 100 rug. Haar broer Ryan won zilver op de 100 vlinder. Zijn tijd was 1.06.48. Wesley Scheepbouwer zwom dezelfde tijd maar werd door de jury verwezen naar plaats 3. Wesley zwom ook naar het brons op de 100 rug in 1.05.67. Zijn zus Isabel won in 0.35.11 brons op de 50 vlinder. Wendy ten Wolde zwom op de 200 vrij een tijd van 2.24.03 en veroverde daarmee zilver. Nikita Herwig won in 1.13.40 een bronzen medaille op de 100 rug.

Sophie Buurman greep het pr record van de dag door haar 100 vlinder te zwemmen in 1.47.96 en ze verbeterde zich met 9.09 seconden. Timo Huizer en Raphaël Booiman zwommen de 200 vrij respectievelijk 8.31 en 7.22 seconden sneller. Robin den Ouden was op de 100 vrij 6.07 seconden sneller. Komend weekend staat in het teken van de open Nederlandse Kampioenschappen korte baan op het programma. In Hoofddorp zullen Melvin Prins, Aimee de Werk, Romy de Laat en David Kroon individueel aan de start verschijnen. Tevens staat zaterdag in Rotterdam de tweede wedstrijd van de vijfkamp geprogrammeerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.