Verrassing en mooie woorden voor medewerkers De Alblashof

20 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Verrassing en mooie woorden voor medewerkers De Alblashof

ALBLASSERDAM - Medewerkers van verpleeghuis De Alblashof werden onlangs verrast door Willem Bos, een zoon van één van de bewoners. Hij schreef voor hen het gedicht ‘De Wereld’. Dit uit dankbaarheid voor de medewerkers, omdat zij met liefde en toewijding zorgen voor alle bewoners, waaronder zijn vader.

Aandacht, geduld en liefde
De vader van Willem woont sinds eind januari 2015 in De Alblashof. ‘Vanaf het eerste moment zag ik dat er met veel aandacht, geduld en liefde voor de bewoners wordt gezorgd’, aldus Willem. ‘Ondanks het feit dat de zij soms veel aandacht vragen. De laatste tijd merk ik bijvoorbeeld dat mijn vader veel behoefte heeft aan lichamelijk contact. Even zijn hand vast houden maakt hem heel gelukkig. Ik zie dat daar, ondanks de werkdruk, toch tijd voor genomen wordt.’ Het gedicht schreef Willem naar aanleiding van een bezoek aan zijn vader. ‘Toen ik op een avond bij mijn vader was, zag ik dat er in het verpleeghuis veel liefde, toewijding en aandacht was. Terwijl buiten iedereen langs elkaar heen liep met de telefoon in de hand. Een wereld van verschil.’ Thuis gekomen zette hij het gedicht ‘De wereld’  op papier. ‘Dat wat me op dat moment te binnen schoot heb ik opgeschreven.’

Blij verrast
’De medewerkers van De Alblashof waren blij verrast. ‘Toen meneer Bos ons het gedicht gaf, waren we erg onder de indruk van de mooie woorden’, zegt Aartje Baggerman, zorgregisseur bij Rivas. ‘We leveren zorg met liefde voor het vak, maar het is mooi om te zien dat het gewaardeerd wordt. We hebben het gedicht ingelijst en een mooie plek gegeven in het verpleeghuis.’ Daarnaast ontving meneer Bos uit handen van de medewerkers een bos bloemen. ‘Dit voor de lovende woorden en het vertrouwen in ons’, aldus Aartje.

Positieve reactie
Ook vanuit andere hoeken kwamen positieve reacties op het gedicht, waaronder van staatssecretaris van Rijn (Volksgezondheid). Willem: ‘Het was in eerste instantie alleen de bedoeling om het gedicht anoniem op te hangen in De Alblashof. Vrienden vonden echter dat ik er wat mee moest doen dus heb ik een exemplaar opgestuurd naar staatssecretaris van Rijn. Hij had namelijk een tijdje geleden in de media het verhaal verteld over zijn moeder, die in een soortgelijke situatie verkeerde. Binnen enige weken ontving ik van hem een positieve reactie. Dat deed me goed en had ik niet verwacht.’

Fotobijschrift gedicht: Willem Bos schreef voor medewerkers van verpleeghuis De Alblashof het gedicht ‘De Wereld’.
Fotobijschrift bovenste foto: Willem Bos (rechts) ontving uit handen van de medewerkers van De Alblashof een bos bloemen. Dit voor de lovende woorden en het vertrouwen in de medewerkers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.