Echtpaar den Boef vijftig jaar getrouwd

14 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Echtpaar den Boef vijftig jaar getrouwd

ALBLASSERDAM - Het is vandaag, 14 oktober, 50 jaar geleden dat ze elkaar het ja woord gaven. Dirk den Boef (78) en Corrie Provily (69). Beiden zijn
geboren en getogen Alblasserdammers. Hij ontmoette haar bij haar ouderlijk huis, waar hij een straatje legde bij haar ouders en haar mee uit vroeg. Dat vond haar vader prima. Dirk was stratenmaker en is nog twee keer van beroep veranderd: eerst als magazijn medewerker bij bank Mees en Hope en later, als touwslager bij de touwfabriek. Daar is hij, tot aan zijn Vut leeftijd (62) gebleven.

Corrie heeft op latere leeftijd in de avond uren gewerkt bij een schoonmaakbedrijf, maar nu houdt zij zich bezig met het maken van kaarten en het spelen van computer spelletjes. Dirk houdt veel van lezen.

Ze wonen nu al weer 12 jaar aan de van Eesterensingel in een appartement, na eerst in de Weverstraat gewoond te hebben.

Het echtpaar heeft 2 zonen en 2 dochters en inmiddels alweer 7 kleinkinderen. Ze weten nog niet precies wat er verder op deze dag te gebeuren staat, wat de kinderen hebben een “surprise party”georganiseerd.

Burgemeester Jaap Paans bracht hen een felicitatie bezoek op 14 oktober.

Foto © Joop Aret.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.