Tijdens horecacontrole op de Dam zijn zaken geconstateerd die afwijken van verleende vergunningen

06 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Tijdens horecacontrole op de Dam zijn zaken geconstateerd die afwijken van verleende vergunningen

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam heeft vanmiddag, woensdag 5 oktober, een integrale controle uitgevoerd bij Grillroom Jaffa op de Dam en koffiehuis Aslan op de Kerksingel.

De gemeente voert regelmatig controles uit bij de horecagelegenheden in het dorp. Bij de controles kunnen verschillende disciplines betrokken zijn zoals, de Buitengewoon Opsporings Ambtenaren (BOA's), de politie, de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ), de Belastingdienst en de gemeente.

De aanleiding voor deze integrale controle vormt onder meer de signalen, dat grillroom Jaffa en koffiehuis Aslan niet voldoen aan de voorwaarden gesteld in de vergunning. Toetsing van de signalen en onderliggende stukken geeft aanleiding tot deze integrale controle.

De uitgevoerde controle geeft aanleiding tot nader onderzoek. Bij Jaffa zijn zaken geconstateerd die afwijken van de verleende vergunning en bij Aslan gaat het om een verlopen vergunning.

Met de ondernemer is afgesproken dat hij geïnformeerd wordt, zodra de uitkomsten van het nader onderzoek bekend zijn.

Burgemeester Paans: "Ik wil dat alle horecazaken in Alblasserdam gelegenheden zijn, waar u en ik, maar vooral onze kinderen zich op hun gemak en veilig voelen. Daarom zullen er, net als in het verleden, ook in de toekomst controles gehouden worden. We werken graag samen met de horecaondernemers. Een belangrijk uitgangspunt voor een goede samenwerking is het maken van afspraken en naleving, ook van wet- en regelgeving."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.