Wiekslag start regio competitie uitstekend.

26 september 2016 door Hennie van der Zouw
Wiekslag start regio competitie uitstekend.

ALBLASSERDAM - Zaterdag stond in Dordrecht de eerste wedstrijd van de regio west competitie op het programma. Wiekslag komt uit in de A poule en werd vorig seizoen tweede. Ten opzichte van dat seizoen is de selectie iets minder sterk dus was het afwachten hoe deze eerste wedstrijd gepresteerd werd. De wedstrijd begon met een half uur vertraging en ruim 2,5 uur later was de medaille oogst 1 keer goud, 7 keer zilver en 6 keer brons. Verder werden er 28 nieuwe persoonlijke records gezwommen. Na de telling van de punten bleek dat de selectie boven verwachting goed gepresteerd heeft en na wedstrijd 1 op de tweede plaats staat.

Melvin Prins zwom naar het goud op de 200 wissel en veroverde zilver op de 50 rug en 200 vrij. Romy de Laat won zilver op de 50 vrij en brons op de 200 vrij. Ryan de Laat greep het zilver op de 50 vrij en het brons op de 100 wissel. Wendy ten Wolde won zilver op de 100 wissel en brons op de 50 rug. Sophie Buurman mocht het zilver ophalen na de 50 school. Aimee de Werk zwom naar het brons op de 50 rug en Abigail den Boef deed hetzelfde op de 50 vrij. Zilver was er voor het heren estafetteteam op de 4 x 50 vrij en brons voor het damesteam op de 4 x 50 wissel.

Raphaël Booiman zwom het pr record door zijn tijd op de 100 wissel met 6.83 seconden te verbeteren. Sophie Buurman verbeterde haar tijd op de 100 wissel met 5.89 seconden. Thierry den Ouden was op dit nummer 5,83 seconden sneller. Abigail den Boef en Fenna Herwig zwommen de 100 wissel 3.46 seconden en 2.52 seconden sneller. Ryan de Laat, Daan Kouwenhoven en Joyce Lodder waren iets maar dan 2 seconden sneller op de 100 wissel. Leonore Booiman zwom de 50 school 2 seconden sneller. Odin Kruithof (1.76 sec.), Suzanne Brunenberg ( 1.70 sec.) en Timo Huizer (1.66 sec) waren sneller op de 100 wissel. Tygo Zweep was 1.65 seconden sneller op de 50 school.

Zaterdag staat de eerste wedstrijd in de A klasse van de landelijke competitie op het programma. Wiekslag debuteert in deze afdeling en zal de vier wedstrijden tellende competitie zwemmen met de Schotejil uit Middelharnis dat ook uitkomt in de A klasse en de Duck uit Brielle. Zij zwemmen in de B klasse. Alle wedstrijden worden gezwommen in Alblasserdam. De wedstrijd begint zaterdag om 12.30 uur. Publiek  is welkom en de toegang is gratis

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.