Jonge voetballers steunen masaal zieke leeftijdgenootjes in Alblasserdam

04 juli 2016 door Hennie van der Zouw
Jonge voetballers steunen masaal zieke leeftijdgenootjes in Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Toch een EK in eigen land: Vandaag was het parkeerterrein van Hornbach Alblasserdam omgebouwd tot een voetbalstadion. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar konden zich vermaken op het veld tijdens het ‘Hornbach Voetbaltalent 2016’, waarbij ze kans maakten om gescout te worden door een profclub. De volledige opbrengst van het evenement gaat naar Stichting Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) om zieke kinderen en hun gezin te trakteren op een dagje Ouwehands Dierenpark Rhenen.

“Wat een geweldige dag en wat een fantastisch resultaat”, aldus Charles Ruijgrok, voorzitter van het ZZF. “Het was enorm inspirerend om te zien hoe al die kinderen zich vol energie inzetten voor zieke leeftijdgenootjes. Het event levert niet alleen de nodige aandacht op voor zeldzame ziekten. Met de opbrengst kunnen we ook nog eens zieke kinderen en hun familie een onvergetelijk dagje uit bezorgen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.”

Dankzij deze inzet en de vele andere side-events die werden georganiseerd in de bouwmarkt zelf, kunnen maandag 8 augustus kinderen met een zeldzame ziekte samen met hun familie een dagje erop uit richting Ouwehands Dierenpark. Want dit is voor deze zieke kinderen niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het is zelfs uniek te noemen. Dat maakt het alleen nog maar waardevoller. Even lekker de gedachten op het leuke. Zoals het hoort.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.