Camperpark Kinderdijk officieel geopend

23 mei 2016
Camperpark Kinderdijk officieel geopend

ALBLASSERDAM - Vrijdag 20 mei is Camperpark Kinderdijk op Haven-Zuid officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Arjan Kraijo van de gemeente Alblasserdam en wethouder Fatih Özdere van de gemeente Molenwaard.

Samenwerking
Steeds meer toeristen weten het molengebied Kinderdijk te vinden en komen van heinde en verre het werelderfgoed bewonderen. Om de toenemende toeristenstroom te reguleren werken de gemeenten Alblasserdam, Molenwaard en de SWEK intensief samen. Zo hebben ze onder andere een Visitors Management plan opgesteld. Het realiseren van geschikte parkeerplaatsen voor bezoekers aan Kinderdijk op Haven-Zuid is een van de maatregelen uit dit plan.

Meer camperovernachtingen
De afgelopen jaren is het aantal campers dat gebruikt maakt van een overnachting in Alblasserdam sterk gegroeid naar 1700 overnachtingen in 2015. De 14 plekken die beschikbaar waren aan de zijde bij Landvast, bleken vaak niet voldoende om aan de vraag te voldoen. Ondernemer Kees van Vuuren is hierop ingesprongen op met als resultaat: Camperpark Kinderdijk.

Gemeente Alblasserdam: "We zijn trots op ons historisch molengebied Kinderdijk en trots op onze dorpen Alblasserdam en Kinderdijk. Dit alles laten we graag zien aan de vele bezoekers die het gebied bezoekt. Door intensief samen te werken willen we het gebied versterken en voor de toekomst behouden. Samen met inwoners en ondernemers kunnen we op een werelderfgoedwaardige manier de toeristische, recreatieve kwaliteiten van het gebied versterken en de leefbaarheid in de dorpen garanderen. Camperpark Kinderdijk is hier een mooi voorbeeld van."

Foto: Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.