Wiekslag zwemmers actief op NJJK

20 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Wiekslag zwemmers actief op NJJK

ALBLASSERDAM - Van donderdag 16 juni t/m zondag 19 juni verschenen in Dordrecht 900 deelnemers aan de start tijdens de Nederlandse Jeugd en Junioren kampioenschappen. Vier zwemmers van Wiekslag wisten zich voor dit toernooi te plaatsen. De resultaten vielen echter wat tegen. Ryan de Laat verscheen als eerste aan de start. Hij dook te water voor de 200 school en tikte aan met een pr in 2.51.82. Goed voor plaats 29 van de 32 deelnemers. De 100 school zwom hij in 1.18.35. Ver boven zijn pr en van de 32 deelnemers werd hij 27e.

Wesley Scheepbouwer verscheen aan de start op de 100 vrij. Zijn eindtijd van 1.01.69 was ver boven zijn pr en hij eindigde hiermee als laatste van de 48 deelnemers. Zondag zwom Wesley de 200 vrij. Op deze afstand was zijn eindtijd was 2.21.16. Dit was boven zijn pr en hij eindigde als laatste op plaats 55.

Fenna Herwig startte op de 200 wissel. Ze maakte echter een verkeerd keerpunt en dat betekende diskwalificatie. Wendy ten Wolde mocht dit NJJK vier keer starten. De 100 vrij zwom ze in 1.07.40. Dit was boven haar pr en ze eindigde op plaats 37 van de 39 zwemsters. Haar tweede afstand was de 50 school. Op deze afstand verschenen 16 meisjes aan de start en Wendy zwom 0.39.49. Goed voor een pr en plaats 13. Zondag zwommen 36 meisjes de 200 vrij. Wendy zwom boven haar pr. Haar tijd was 2.32.03 en daarmee eindigde ze als 33e. Ook zwom Wendy de 200 school. Ze tikte aan in 3.05.72. Dit was boven haar pr en deze tijd was goed voor plaats 20 van de 24 deelneemsters.

Ondanks dat Wesley, Ryan, Wendy en Fenna in de achterhoede eindigden mogen ze trots zijn.

Starten op het NJJK is niet voor iedereen weggelegd. Het overgrote deel van de junioren en jeugd zwemmers in Nederland mag niet eens deelnemen. En alleen al mogen deelnemen is iets waar je als zwemmer trots op mag zijn. Zaterdag wordt het seizoen afgesloten met de finale van de 5 kamp.

Deze wedstrijd wordt gezwommen in het buitenbad van Groot Ammers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.