Zwembad weer open na storing

17 juni 2016 door Hennie van der Zouw
Zwembad weer open na storing

ALBLASSERDAM - Zwembad Blokweer opende vrijdag 17 juni om 12.30 uur weer zijn deuren. Het water is weer op peil en vanmorgen wordt de laatste hand gelegd aan de temperatuur van het badwater zodat zwemmers weer comfortabel hun baantjes kunnen trekken.

Vanwege een storing in de technische installatie stroomde afgelopen weekeinde zo'n 725 kubieke meter water uit het zwembad het riool in. Een van de afsluiters, die ervoor zorgt dat het water in het bad blijft, was door het uitvallen van een compressor in de nacht van zaterdag op zondag blijven hangen waardoor het water vanuit het gesloten systeem het riool in werd gepompt. Omdat er daardoor maandagochtend te weinig water in het bad stond, werd toen besloten het te sluiten.

Veiligheid staat voorop
"Veiligheid staat voor ons voorop", aldus beheerder Ad van 't Hof van de Beheer Stichting Sport Alblasserdam (BSSA) afgelopen maandag. "Met de conditie van het water is niets mis, maar het stond 70  centimeter onder de rand. Dat is te laag om veilig te kunnen zwemmen." Alle gebruikers, inclusief de scholen die op maandag van het bad gebruik maken voor het schoolzwemmen, zijn maandagochtend direct door de BSSA die het zwembad beheert, geïnformeerd.

Inmiddels zijn de technische problemen die de storing veroorzaakten verholpen en is het water in het bassin weer op peil gebracht. Nadat het dinsdag geconditioneerd en op temperatuur gebracht is, is vanmorgen een laatste controle uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat het bad vanmiddag al weer open kan.

Chapeau voor medewerkers
Voorzitter Mart van der Burgh van BSSA is blij dat het probleem zo snel is opgelost en prijst de beheerder en het personeel het zwembad zowel als de leverancier van de installatie en het Ingenieursbureau Drechtsteden voor hun enorme inzet sinds zondagochtend. "Chapeau voor al deze mensen, ze hebben keihard gewerkt om dit zo snel mogelijk te verhelpen zodat we het zwembad weer snel kunnen openen."

Het wegstromen van het water heeft geen enkel verband met eerdere lekkages aan de vloer van het zwembad bij de opening van het bad in 2014.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.