Burgemeester Jaap Paans reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Hillebrand Jelte Bearda

14 maart 2016
Burgemeester Jaap Paans reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan Hillebrand Jelte Bearda

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT -  Op donderdag 10 maart om 16.00 uur reikte burgemeester Jaap Paans een Koninklijke Onderscheiding uit aan een inwoner van Alblasserdam. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau werd benoemd de heer, Hillebrand Jelte Beärda (geboren 10-08-1952). De decorandus heeft zich ruim 40 jaar, vanaf 1976 tot heden, met grote betrokkenheid belangeloos ingezet voor de Alblasserdamse samenleving.

De heer Beärda werkt als docent Lichamelijke Opvoeding en decaan op Christelijke Scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht. Waar hij zich ook inzet voor de promotie van technische vakken door onder andere de jaarlijkse techniekdagen samen met het bedrijfsleven voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs in de regio te organiseren. Ook spant hij zich in om deze vakken bij de basisschoolleerlingen bekendheid te laten krijgen.

Activiteiten
Veel van zijn activiteiten liggen op het sportieve vlak, zo was hij van 1976 – 1988 vice voorzitter van de Voetbal Vereniging Alblasserdam (VVA) en organiseerde toernooien en andere activiteiten.

Van 1977 -2000 en van 2005 tot heden was hij vrijwilliger bij, en vicevoorzitter van de Alblasserdamse IJsclub (AYC) en verantwoordelijk voor de organisatie van diverse ijstochten, skeelertochten en wedstrijden. De heer Beärda organiseert hier ook lezingen over. Hij heeft gezorgd voor een opname in het Guinness Book of Records met de langste schaatsmarathon.

Hij was drie jaar coach van het damesteam bij volleybalvereniging Smash '66, zette zich ruim elf jaar in voor gymnastiekvereniging KDO, organiseerde vijf jaar lang badmintontoernooien in Ganzerik. En hij was de initiator van Skateparade Alblasserdam en sinds 2010 voorzitter van Stichting Schaatsmolentochten Alblasserwaard.

Burgemeester Jaap Paans: "Het college is altijd blij met mensen als mijnheer Beärda die zich belangeloos zo enorm inspannen en verdienstelijk maken voor de samenleving. Wij hebben al veel vrijwilligers, maar we hebben er nooit genoeg ze zijn en blijven hard nodig! Zij zijn het cement van onze samenleving. "

Foto © Joop Aret.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.