Het grootste orkest op schoolplein van het Kompas

27 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Het grootste orkest op schoolplein van het Kompas

ALBLASSERDAM - Donderdag 26 mei trad het grootste orkest van Alblasserdam op op het schoolplein van SmdB Het Kompas. Met zelfgemaakte instrumenten als schudwolkjes, kikkers, stokjes, trommels, panfluiten, slangtoeters en nog meer hebben 344 kinderen onder leiding van Desirée Twigt, Imre Rolleman en Marleen Brugmans een fantastische voorstelling gegeven.

De vele ouders en grootouders hebben genoten van dit mooie orkest. Er werd muziek gemaakt op de zelfgemaakte instrumenten. Ook hebben de kinderen raps laten horen. Het klonk fantastisch  en door de kleuren waarin de groepen zich had gekleed was duidelijk te zien welke groep de muziek maakte. In de afgelopen twee weken hebben Desiree en Imre in alle groepen muzieklessen verzorgd. Tijdens de lessen hebben de kinderen van alles geleerd over ritmes, verschillende muziek stijlen en muziek uit diverse landen.

Natuurlijk stond het zelf muziek maken centraal in de lessen en konden de kinderen zo ervaren hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. De leerkrachten hebben de muziekinstrumenten samen met de kinderen gemaakt en de muziekstukken verder ingestudeerd. Een onvergetelijke muziekweek voor de kinderen, het team van Het Kompas én het publiek.

Het project is mogelijk gemaakt door ToBe en de gemeente Alblasserdam en werd uitgevoerd door docenten van Soli Deo Gloria. Kinderen die nog meer leuke muziek willen maken zijn van harte welkom bij Soli Deo Gloria. Op 31 mei start daar de Blazersklas en op 3 juni de Slagwerkklas. Liever muziek luisteren? Ook dat kan: op 4 juni organiseert Soli Deo Gloria een familieconcert van De Rattenvanger van Hamelen met verteller en orkest. Voor info: zie www.sdgalblasserdam.nl .

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.