College leeft mee met medewerkers IHC

25 mei 2016 door Hennie van der Zouw
College leeft mee met medewerkers IHC

ALBLASSERDAM - Vandaag krijgen de medewerkers van Koninklijke IHC te horen of zij bij IHC kunnen blijven werken of dat hun dienstverband zal worden beëindigd. Door het natuurlijk verloop en de ouderen- en vrijwillig vertrekregeling zullen er minder mensen dan aangekondigd in juni 2015 ontslagen worden.

Desondanks zal toch een aanzienlijk aantal mensen hun baan verliezen.

Peter Verheij, wethouder economie en werk: "De krimp van werkgelegenheid als gevolg van de afslanking bij IHC is een sombere werkelijkheid van dit moment, zeker voor de medewerkers die ontslag is aangezegd. Wij leven met hen mee op deze moeilijke dag. Naast de verantwoordelijkheid van IHC om de medewerkers naar ander werk te begeleiden zullen we hen vanuit de regio Drechtsteden met Krimpen aan den IJssel en Molenwaard waar nodig en mogelijk steunen."

IHC liet vorig jaar weten dat het zich genoodzaakt ziet om naast een aantal andere maatregelen het aantal arbeidsplaatsen te verminderen: "de economische ontwikkelingen in de markten waarin IHC opereert, zijn zeer onrustig. Met name de daling van de olieprijs, de zich intensiverende en internationaler wordende concurrentie en een veranderende keuzedynamiek aan de klantkant dwingen IHC tot het nemen van maatregelen. Dit betekent dat IHC genoodzaakt is om substantiële kostenreducties te realiseren en de concurrentiekracht te verhogen om ook in de toekomst een stabiel en economisch gezond bedrijf te garanderen."

Vanuit het verleden heeft IHC vaker te maken gehad met aanzienlijke groei en krimp. Het college heeft er alle vertrouwen in dat het bedrijf ook in de toekomst tijden van groei zal doormaken. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.