Spetterende prestaties tijdens zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen

20 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Spetterende prestaties tijdens zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen

ALBLASSERDAM - Op woensdag 18 mei zijn in zwembad Blokweer de 2e editie van de zwemkampioenschappen voor basisschoolleerlingen gehouden. Kinderen in de basisschoolleeftijd woonachtig in Alblasserdam en minimaal in het bezit van zwemdiploma A en B mochten deelnemen. De organisatie van dit evenement was in handen van ZPC Wiekslag.

77 kinderen zwommen erop los tijdens de diverse individuele afstanden en de teamestafettes. Het programma bestond voor de groepen 2 tot en met 5 uit 25 meter vrije slag en 25 meter rugslag. Voor de groepen 6 tot en met 8 werd de lat iets hoger gelegd. Zij zwommen 50 meter vrije slag en 50 meter rugslag. In totaal werden maar liefst 92 medailles uitgereikt. Daarnaast ontvingen alle deelnemende kinderen een medaille voor hun inzet en een goed gevulde goody-bag.

Ter voorbereiding op het kampioenschap zijn door ZPC Wiekslag twee zwemclinics georganiseerd om kinderen die nog niet bekend zijn met de zwemsport de basisprincipes te leren van de start, het keerpunt en tips ter verbetering van de zwemtechniek. De animo voor deze beide clinics was groot wat zeker heeft bijgedragen aan de mooie prestaties die de kinderen hebben geleverd.

De organisatie kijkt terug op een succesvolle, spetterende dag met heel veel enthousiaste kinderen en ouders en bedankt alle vrijwilligers die bij hebben gedragen aan dit succes.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.