Asfalteringswerkzaamheden Marineweg en Broerestraat

19 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Asfalteringswerkzaamheden Marineweg en Broerestraat

ALBLASSERDAM - Vanaf aanstaande maandag 23 mei voert Rasenberg Infra B.V. werkzaamheden uit voor het aanbrengen van een nieuwe asfaltdeklaag op de Marineweg en de Broerestraat. De werkzaamheden duren de hele week. Er kan enige verkeersoverlast zijn maar die wordt niet groot ingeschat omdat het verkeer op de Dam gewoon doorgang kan vinden.

Bereikbaarheid Oceanco en brandweerkazerne
Met Oceanco en de brandweer zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden. Het verkeer van en naar Oceanco wordt omgeleid via het Zuiderstek en de rondweg om de nieuwe camperplaats. De brandweer kan gewoon blijven uitrukken vanuit de kazerne. Alleen op zaterdag 28 mei wordt de parkeerplaats aan de Marineweg tijdelijk ingericht als opstelplaats voor voertuigen omdat de kazerne dan moeilijk bereikbaar is. Deze parkeerplaats is dan niet beschikbaar voor overige voertuigen. Via het Zuiderstek kunnen alternatieve parkeerplaatsen bij het nieuwe camperterrein worden bereikt.

Inzet verkeersregelaars
De aannemer probeert overlast zoveel mogelijk te voorkomen. De werkzaamheden vinden overdag plaats. Alleen op woensdag 25 mei vinden werkzaamheden in de avonduren plaats. Zowel de Marineweg als de Broerestraat zijn de hele week ingericht als werkterrein met een maximumsnelheid van 30 km/uur. Op zaterdag 28 mei zijn beide wegen afgesloten voor alle verkeer. Op woensdag 25 mei en zaterdag 28 mei zijn de werkzaamheden van dien aard dat iets meer overlast kan worden verwacht. Op woensdag 25 mei wordt asfalt gefreesd en worden kleine asfaltreparaties in de onderlagen uitgevoerd en rioleringsputten opgehaald. Op zaterdag 28 mei wordt de nieuwe asfaltdeklaag aangebracht. Daarom worden op die dagen twee verkeersregelaars op de Dam ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Haven Zuid
Deze werkzaamheden vormen een onderdeel van het project Haven Zuid. De straten worden hiermee definitief afgemaakt.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.