Voetbalvereniging Alblasserdam scoort een BOB

24 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Voetbalvereniging Alblasserdam scoort een BOB

ALBLASSERDAM - Met een monsterscore van maar liefst 693 punten is voetbalvereniging Alblasserdam als 1e geëindigd in de eerste ronde van de BOB quiz. Hiermee heeft de vereniging een “limo voor de BOB” gewonnen.

Het verschil met de nummer 2: vv Rockanje was groot, zij behaalden 382 punten. Nummer 3 werd vv Nieuw-Lekkerland met 100 punten. Ingeschreven verenigingen maken iedere drie weken kans op “de limo voor de Bob”. De gewonnen limousine kan ingezet worden na een feestje op de vereniging om de mensen veilig thuis te brengen.

Maatschappelijke functie
“We hebben ons ingeschreven voor deze bewustwordingscampagne om op een positieve manier aandacht te schenken aan het alcoholvrij rijden, óók na een wedstrijd of training. Als sportvereniging heb je ook een maatschappelijke functie. Het is echt geweldig hoeveel mensen de quiz op de website hoegoedkenjijbob.nl gespeeld hebben. Wanneer deze limo ingezet gaat worden en voor wie blijft nog even een verrassing.” Vertelt Anja de Jong,bestuurslid van vv Alblasserdam enthousiast.

Activiteiten
De BOB quiz is onderdeel van de “BOB in de sportkantine”-campagne van het ROV Zuid-Holland. (Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland) Naast de online quiz, zet de club ook promotiemateriaal in en ontvangen ze een BOB bord voor langs de lijn. Tijdens de derby vv Alblasserdam – De Zwerver op 30 april aanstaande komt er een promotieteam op bezoek met een live quiz en diverse leuke bewustwordingsactiviteiten.

Samen met het ROV organiseert vv Alblasserdam voor (nieuwe) bardienstvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcohol schenken.

De campagne:
Begin maart is het ROV Zuid-Holland met de campagne “Bob in de sportkantine” van start gegaan in de regio's Voorne-Putten, Drechtsteden, Hoeksche Waard, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard. Onder het motto ‘Scoor eerst een Bob’ spoort de campagne bezoekers van sportkantines op een positieve manier aan alcoholvrij te rijden en met elkaar af te spreken wie als de Bob zijn sportvrienden veilig naar huis brengt. Een echte Bob heeft 0% op.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.