Noodopvang voert actie: Familie Aghababjan moet blijven

21 maart 2016
Noodopvang voert actie: Familie Aghababjan moet blijven

ALBLASSERDAM - Met de titel "Familie Aghababjan moet blijven!" is een handtekeningenactie begonnen van de Stichting Noodopvang Papendrecht (SNP) voor deze familie. Op de foto ziet u Ashot, zijn vrouw Tina en hun twee kinderen, samen met de ouders van Ashot: moeder Anahit en vader Slava.
Ashot Aghababjan moest 15 jaar geleden met zijn ouders vluchten uit Armenië voor de woede van een generaal en waarvoor ze nog steeds bang zijn. Onterecht is er indertijd geen asiel verleend. Op de website www.noodopvangpapendrecht.nl kunt u uitgebreider het verhaal lezen.

Tine Kouwenhoven (SNP) legt uit: "Jarenlang is de familie in procedure geweest om een verblijfsvergunning te krijgen om medische redenen. Anahit heeft namelijk insuline nodig, wat in Armenië nauwelijks verkrijgbaar is. De Armeense overheid zegt echter dat er geen enkel probleem is.

In 2014 kwam Ashot met zijn vrouw Tina en hun zoontje in een huis van onze noodopvang omdat ze geen onderdak meer hadden, terwijl ze wachtten op de uitslag van hun procedure. Een jaar later moesten ook de ouders het AZC verlaten en kwamen ook in onze noodopvang terecht.

In het afgelopen jaar hebben ze een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning op humanitaire gronden. Daarbij wordt naar alle omstandigheden gekeken, wat volgens hun advocaat goede hoop geeft, ondanks de eerste afwijzing.
We kennen de familie intussen als meelevende, hardwerkende mensen, die hun best doen om mee te doen in het dorp en voor zichzelf en anderen te zorgen.

We zien hun stress en verdriet, hun zorgen om niet-beschikbare medicijnen in Armenië, hun slapeloze nachten, hun angst voor de macht en corruptie van de generaal en zijn ‘vrienden’. We willen het niet laten gebeuren dat ze teruggestuurd worden naar Armenië, waar het voor hen gevaarlijk is.
We bewonderen hun doorzettingsvermogen, hun levenswil, hun energie en hun Godsvertrouwen. Ondanks alles houden ze hoop op een normaal leven, waarbij ze kunnen werken en in veiligheid leven.

We willen er alles aan doen om hen daarbij te helpen. We doen een beroep op het gemeentebestuur van Alblasserdam, op de kerken, op de mensen in Alblasserdam en daarbuiten om bij de staatssecretaris te pleiten voor een verblijfsvergunning voor deze familie.
U kunt hen helpen door uw (gezamenlijke) gebed, en door uw naam te zetten op de handtekeningenlijst die in de kerk zal liggen. Ook kan op internet deze petitie getekend worden via www.noodopvangpapendrecht.nl
God zegene u, zegt de familie, en dankt u voor alle hulp"

Tine Kouwenhoven
Stichting Noodopvang Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.