Lenteconcert 2016 Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria laat Landvast swingen

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Lenteconcert 2016 Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria laat Landvast swingen

ALBLASSERDAM - Op zaterdag 20 maart werd door Christelijke muziekvereniging “Soli Deo Gloria” uit Alblasserdam in cultureel centrum “Landvast” het jaarlijkse lenteconcert georganiseerd. Op dit concert lieten de 2 grootste geledingen van de vereniging zich van hun beste kant zien.

Melody Percussion Band
Het eerste gedeelte van het concert werd verzorgd door de Melody Percussion Band van de vereniging. Na het spelen van koraalmuziek door koperensemble Soli Klassiek vervolgde de MPB het programma onder leiding van hun dirigent Theo Vet.

Als openingswerk werd Danza Victorie ten gehore gebracht. Indrukwekkend was de vertolking van het bekende “Hymn to the Fallen” van componist John Williams.

Het werk Triptych van Henk Smits werd door de MPB gespeeld als Try-out voor de komende deelname aan de Onderlinge Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen.

Er wordt door de MPB op zowel muzikaal als op artistiek gebied hard aan de weg getimmerd. Dat het publiek het programma wist te waarderen bleek uit de vele positieve reacties na afloop van het concert.

Fanfare
Na de pauze was het de beurt aan de fanfare om te concerteren. Het publiek kreeg deze avond een afwisselend repertoire te horen. Het orkest begon het optreden onder leiding van dirigent Jurgen Nab met het openingswerk Fanfare Prelude. Solist Jos Baggermans speelde op de alt saxofoon samen met het orkest “Pequena Czarda”. Het aanwezige publiek was zeer onder de indruk van het virtuoze spel van Jos. Daarna vertolkte het fanfare orkest van Soli Deo Gloria hoogtepunten uit de filmmuziek van de Disney klassieker “Frozen”. Het concert werd swingend besloten met het bekende “It's not unusual” van Tom Jones.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.