Samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Drechtsteden en InnavationQuarter

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Drechtsteden en InnavationQuarter

DRECHTSTEDEN - Vrijdag 18 maart ondertekenden portefeuillehouder Economie Richard Korteland namens de Drechtsteden en directeur Rinke Zonneveld namens InnovationQuarter een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar.

In de overeenkomst staan de afspraken over de financiële bijdrage van de Drechtsteden aan InnovationQuarter en de werkzaamheden die InnovationQuarter voor de Drechtsteden zal verrichten.

InnovationQuarter wil de concurrentiepositie van Zuid-Holland verbeteren met nationale en internationale promotie en acquisitie. Ook organiseert InnovationQuarter deelname door het regionale bedrijfsleven en kennisinstellingen aan ontwikkel- en innovatieprogramma’s.

Portefeuillehouder economie Richard Korteland: "Naast promotie en acquisitie investeert InnovationQuarter met risicodragend vermogen in veelbelovende jonge technologische bedrijven met groeipotentieel en in het innovatieve midden- en kleinbedrijf (MKB) nu ook in de Drechtsteden. Innovatieve bedrijven uit de Drechtsteden kunnen beroep doen op een investeringsfonds. Ook ondersteunt InnovationQuarter het MKB-Katalisatorfonds voor de Drechtsteden."

InnovationQuarter bestaat sinds 1 januari 2014 en is de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) voor Zuid-Holland. deelnemers zijn het Ministerie van Economische Zaken, de provincie Zuid-Holland, de steden Delft, Den Haag, Leiden en Rotterdam, de Drechtsteden, de Universiteit Leiden, Technische Universiteit Delft, het Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum.

InnovationQuarter werkt nauw samen met de acquisitieorganisatie van de Drechtsteden: Stichting Deal. De Drechtsteden zullen van 2016 t/m 2018 per jaar € 100.000, - bijdragen aan de exploitatie van InnovationQuarter. Dit is zo besloten in de Drechtraad van 1 december 2015.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.