Brand oefening bij MAAT

03 juli 2015
Brand oefening  bij MAAT

ALBLASSERDAM - Vanmorgen rond 9.00 kwam de melding binnen dat er hevige rook ontwikkelingen was gemeld bij MAAT aan de Edisonweg. De brand was rond 10.00 volledig onder controle met dank aan de vrijwilligers van de brandweer in Alblasserdam.

De brandweer Alblasserdam traint al jaren met regelmaat op het terrein van MAAT. Hier maakt de brandweer gebruik van het terrein en divers materiaal om verschillende ramp scenario’s in scene te zetten. Zo was er ook vandaag in het geheim met de KVGM manager van MAAT een oefening in scene gezet.
Directeur Arjan Maat is al jaren onder de indruk van de hele organisatie die achter de brandweer en in het totaal de hulpverlening  zit . Daarnaast ook  de toewijding van de mannen en vrouwen die zich hiervoor inzetten.

Toen hij vanochtend thuis verrast werd door een brandweerwagen met sirenes die hem in een pak hesen om op te halen was hij direct enthousiast. Nog geen idee wat hem te wachten stond en dubbel verrast toen hij gefeliciteerd werd met zijn 20 jarige jubileum. ‘Ik wist wel dat het dit jaar was, maar had geen idee wanneer. Volgens mij staat het niet eens goed op mijn Linkedin ’

Aangekomen op het terrein aan de Edisonweg  stonden de medewerkers op de verzamelplek hevig in twijfel of het een oefening was of misschien toch echt. Er was wel heel veel rookontwikkeling in het pand  en een brandweerwagen  met sirenes was er ook nooit bij met een ontruimingsoefening. Toen de brandweer het pand ging betreden met  volle bepakking en slangen is Arjan niet direct herkend door zijn collega’s. Pas nadat het sein meester is gegeven en hij naar buiten kwam lopen zonder helm ontstond er gelach en gejuich.

Jhon van der  Ven, oud medewerker van MAAT en nu al jaren werkzaam bij Dupont  als Fire Captain en op vrijwillige basis als bevelvoerder  bij de brandweer in Alblasserdam. Hij heeft het hele traject samen met zijn collega’s voorbereid en in scene gezet. ‘Wij weten dat Arjan de brandweer een warm hart toedraagt en wij zijn de firma Maat erkentelijk dat wij altijd gebruik mogen maken van het terrein en materiaal voor onze oefening. Wij hebben dan ook graag ons steentje bijgedragen aan deze oefening met een feestelijk tintje. Vanmiddag evalueren wij samen met het team van BHV’ers van MAAT de hele oefening’

Fotografie Cees vd Wal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.