Wiekslag kan promotie nauwelijks nog ontgaan

18 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Wiekslag kan promotie nauwelijks nog ontgaan

ALBLASSERDAM - De wedstrijdzwemmers van Wiekslag kunnen zich na de derde wedstrijd van de landelijke verenigingscompetitie gaan opmaken voor een plaats in de landelijke A klasse. In het thuisbad werd er een puntentotaal gezwommen van 5986.90 en dat was beduidend sneller dan de 6069.56 van vorig jaar. Wiekslag is 34 seconden ingelopen op lijstaanvoerder ZPCH uit Hoofddorp en heeft nog een achterstand van 1 minuut. De tweede plaats is ruim voldoende om te promoveren. De vijf snelste verenigingen maken de stap omhoog en het gat met de zesde plaats is gegroeid. Het moet dus raar lopen wil Wiekslag niet promoveren. 

De zwemselectie zwom naar veel eremetaal. Verder sneuvelde er één clubrecord en er werden 59 persoonlijke records gezwommen. Het clubrecord kwam op naam het estafetteteam bij de jongens junioren bestaande uit Odin Kruithof, Ryan de Laat, Wesley Scheepbouwer en Jeroen Mulder. Zij zwommen op de 4 x 100 wissel een tijd van 4.29.48 en dat was bijna 16 seconden sneller dan het oude record. Celina Brandt zwom het pr record van de dag. Zij verbeterde zich bijna 38 seconden op de 200 school. Op dezelfde afstand zwom Joyce Lodder 25 seconden sneller. Op de 200 wissel zwommen Ryan de Laat, Tom Romeijn en Rens Julicher respectievelijk 11, 10 en 7 seconden sneller.

Emma Sok en Yarah van der Aar tikten 7 seconden eerder aan op de 100 school. Jorrit de Vries zwemt de vlinderslag liever niet maar hij verbeterde zich op de 100 meter wel met 6.7 seconden.

Anastasia Romano zwom de 100 school ruim 6 seconden sneller en Ellis van Steenis deed hetzelfde op de 100 vrij. Wendy ten Wolde zwom de 100 rug 6.48 seconden sneller. Odin Kruithof, Jeroen Mulder, Wesley Scheepbouwer en Sofia de Graaf verbeterden hun oude tijd met enkele seconden op de 200 wissel. Floor Deen was ruim 5 seconden sneller op de 100 rug. De 100 school leverde forse persoonlijke records op voor Timo Huizer, Carlijn Roest, Sophie Buurman, Saskia Atkari, Tygo Zweep en Colin Atkari.

Zaterdag zwemmen de minioren in eigen bad weer een wedstrijd uit het miniorencircuit. In Papendrecht komen een aantal senioren aan de start bij de Open Nederlandse Master Kampioenschappen. Aan deze wedstrijd zijn de deelnemers verdeeld in leeftijdsgroepen te beginnen bij 20 jaar.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.