Rabobank hoofdsponsor Werelderfgoed Kinderdijk

05 januari 2016 door Hennie van der Zouw
Rabobank hoofdsponsor Werelderfgoed Kinderdijk

ALBLASSERDAM - Vier lokale Rabobanken ondersteunen de nieuwe ontwikkeling van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (Swek). Door het ondertekenen van een contract is de Rabobank hoofdsponsor van het molengebied. De Swek is op zoek naar sponsoren voor de realisatie van nieuwe ontwikkelingen. Belangrijk onderdeel daarvan is het nieuwe Bezoekerscentrum, ontworpen door M&DB architecten uit Den Haag.

Het contract is ondertekend door de directievoorzitters van vier lokale Rabobanken en Cees van der Vlist, algemeen directeur van de Swek. Namens de coöperatieve bank ondertekenden Carin van Huët-Laan van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden, Piet Hoogendoorn van Rabobank Drechtsteden, Martijn Spijk van Rabobank Krimpenerwaard en Huub Haarlemmer van Rabobank Merwestroom.

De gezamenlijke bijdrage wordt onder andere gebruikt voor de ontwikkeling van een doorlopende leerlijn met lesmateriaal en bijbehorende lespakketten. Deze zal worden aangeboden aan basisscholen in het gebied. Ook zal er geld worden gestoken in het realiseren van educatieve middelen in het molencomplex als onderdeel van de gebiedsontwikkeling. Als tegenprestatie biedt de Swek de Rabobank onder andere gelegenheid tot het organiseren van een ‘Rabodag’ voor haar leden.

Met de bijdrage van de Rabobank komt de Swek op 80 % van het streefbedrag van de sponsorcampagne. In totaal is een kleine zeven miljoen nodig.

Fotobijschrift: Ondertekening contract Rabobank als hoofdsponsor Werelderfgoed Kinderdijk met vlnr  Johan Mellegers (directeur Swek), directievoorzitters Piet Hoogendoorn (Rabobank Drechtsteden), Carin van Huet-Laan (Rabobank Alblasserwaard , Huub Haarlemmer (Rabobank Merwestroom), Martijn Spijk (Rabobank Krimpenerwaard) en Cees van der Vlist (directeur Swek).

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.