Wiekslag gaat los in Amsterdam bij Martinezcup

21 december 2015 door Hennie van der Zouw
Wiekslag gaat los in Amsterdam bij Martinezcup

ALBLASSERDAM - Afgelopen weekend stond bij menig zwemmer en zwemster van Wiekslag al een jaar rood omrand op de kalender. In Amsterdam stond de Martinezcup op het programma. En niet alleen bij de zwemmers maar zeker ook bij de ouders. Er wordt dan ook overnacht in een hotel en een deel van de groep deed dit ook al vrijdagnacht.

Zij vielen direct in het kerstfeest van het hotel en dat was de andere morgen ook wel te zien aan de kleine oogjes. De eerste wedstrijddag werd er leuk gepresteerd en vooral de prestaties van Rik Verloop, die alleen voor dit weekend de waterpolobal verruilt voor zijn strakke roze wedstrijdbroek, vielen op. Rik verbeterde als enige heer al zijn inschrijftijden.

Zijn vriendin Sylvana Kusters wilde niet voor hem onderdoen en presteerde hetzelfde bij de dames. Na afloop van de eerste wedstrijddag ging het gezelschap terug naar het hotel en daar sloot oud trainer Paul Weijers zich zoals ieder jaar aan bij het gezelschap. Paul is inmiddels al weer een tijdje talententrainer bij het RTC in Amsterdam maar heeft nog steeds contact met de club waar hij zijn trainerscarrière begon .

Na de nodige versnaperingen ging de groep naar een Japans restaurant waar mede door sponsoring van het bedrijf Julicher Montage lekker gegeten en gedronken werd en vooral veel gelachen. Na wat afzakkertjes in het hotel werd het tijd voor de bedden want dag 2 stond al weer bijna op het punt van beginnen. Rik en Sylvana verbeterden beiden weer hun tijden en kwamen dus uit op een score van 100%. Ryan de Laat verbrak zijn eigen clubrecord op de 100 meter schoolslag. Na weer een lange dag in het zwembad werd er nog wat gegeten bij een plaatselijk fastfoodrestaurant en daarna was het tijd om huiswaarts te keren met het gevoel dat de zwemafdeling van Wiekslag een hechte groep is.

Die hechte groep mag het twee weken wat rustiger aan doen. Volgend jaar staan al snel de winterkampioenschappen van de regio west op het programma en de belangrijke derde wedstrijd van de KNZB kampioenschappen. Halverwege deze competitie staat Wiekslag op een tweede plaats en een plaats bij de eerste vijf geeft recht op promotie wat ook de doelstelling is dit seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.