Eerste deel fietspad naar Papendrecht in gebruik

11 december 2015 door Hennie van der Zouw
Eerste deel fietspad naar Papendrecht in gebruik

ALBLASSERDAM / PAPENDRECHT - Het eerste deel van het vrij liggende fietspad van Alblasserdam naar Papendrecht is klaar. Donderdag 10 december neemt wethouder Arjan Kraijo (Bereikbaarheid en Verkeer) het op feestelijke wijze - uiteraard op de fiets - in gebruik. Dit doet hij om 16.15 uur in gezelschap van collega-bestuurders van onder andere de provincie Zuid-Holland en vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven, omwonenden en de aannemer.

Onderdeel Beneden Merwederoute
De route, die deel uitmaak van de Beneden Merwederoute, loopt langs de Kabelbaan, Staalindustrieweg en Hoogendijk en sluit aan de ene kant aan op het fietspad Dijklint en aan de andere kant op het fietspad langs de Edisonweg.

Fietsfilevrij
De aanleg van een vrij liggende fietsverbinding naar Papendrecht is onderdeel van het project 'Fiets filevrij' van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel van dit project is ontlasting van de A15. Automobilisten, die op fietsbare afstand (tot 15 kilometer) van hun werk wonen, worden gestimuleerd om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer. In de regio Drechtsteden wordt vanuit dit project gewerkt aan de aanleg van de Beneden Merwederoute: een veilige en kwalitatief hoogwaardige snelfietsverbinding die de verschillende gemeenten in de Drechtsteden verbindt.

Vier delen
Het ontwerp voor het realiseren van de vrij liggende fietspaden tussen Alblasserdam en Papendrecht bestaat uit vier delen, waarvan deelgebied 2 nu met een subsidie van de provincie Zuid-Holland is gerealiseerd. De realisatie van de overige delen staat gepland voor 2016. Het totale traject gaat lopen vanaf het gedeelte van de kruising De Helling/Staalindustrieweg tot aan de afslag naar bedrijventerrein Nieuwland Parc. Voor de overige deelgebieden is in het kader van Beter Benutten Vervolg bij het Rijk, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag opnieuw subsidie aangevraagd. Hiermee kunnen de fietspaden in 2016 worden voltooid.

Foto © Joop Aret.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.