Wiekslag ligt op promotiekoers

16 november 2015 door Hennie van der Zouw
Wiekslag ligt op promotiekoers

ALBLASSERDAM - De wedstrijdzwemmers van Wiekslag hebben dit seizoen als doel promoveren naar de A klasse. Na ronde 1 stond Wiekslag op de tweede plaats en dat zou promotie betekenen. Zaterdag stond in Geldermalsen de tweede wedstrijd op het programma. Mede door een zeer discutabele diskwalificatie van de heren estafette was het team 2.5 seconden langzamer dan vorig jaar. In Geldermalsen sneuvelden weer drie clubrecords. Wesley Scheepbouwer, Ryan de Laat, Odin Kruithof en Tom Romeijn zwommen op de 4 x 100 vrij bij de junioren in 4.02.50 een nieuw clubrecord. Milou Julicher nam bij de dames op de 200 wissel in 2.26.80 het clubrecord  in haar bezit. Het clubrecord op de 100 vlinder bij de jongens onder de 14 kwam in 1.08.86 in het bezit van Ryan de Laat.

Celina Brandt zwom op de 200 wissel het pr record. Ze verbeterde haar tijd met 27.59 seconden. Sofia de Graaf was op de 200 rug 14.10 seconden sneller. Isabel Scheepbouwer zwom de 200 wissel 11.32 seconden sneller en haar broer  was 9.99 seconden sneller op de 200 rug. Wendy ten Wolde zwom de 200 wissel en tikte 6.24 seconden sneller aan dan voorheen. Op de 100 rug tikte Fenna Herwig  5.71 seconden eerder aan. Ruim 5 seconden sneller waren Vera Kruithof op de 200 wissel en Joyce Lodder op de 200 rug. Vier seconden sneller waren Milou Julicher op de 200 wissel, Ryan de Laat en  Abigail den Boef op de 200 rug. Ruim 3 seconden sneller zwom  Romy de Laat op de 100 school, Odin Kruithof op de 100 vlinder en Nikita Herwig op de 200 vrij.

Aimee de Werk verbeterde zich met ruim 2 seconden op de 200 vrij. Sophie Buurman zwom 2 seconden sneller op de 100 rug. David Kroon tikte het eindpunt op de 100 vlinder 1.9 seconde eerder aan. Jorrit de Vries zwom 1.85 seconden sneller op de 200 vrij. Colin Atkari, Timo Huizer en Anastasia Romano zwommen ruim 1 seconde sneller op de 100 rug. Rens julicher was 1.5 seconde sneller op de 200 vrij. Irma van der Wulp verbeterde haar tijd op de 100 rug met 1.1 seconde. Cheyenne Visser op de 100 school, Daan Kouwenhoven op de 100 rug en Thierry den Ouden op de 100 vrij zwommen enkele tienden van een seconde sneller.

Op het moment van dit schrijven waren nog niet alle tellingen van de overige verenigingen bekend. Het ziet er wel naar uit dat Wiekslag zich  nestelt in de top 5 van deze landelijke klasse. De eerste vijf promoveren. De laatste twee wedstrijden worden gezwommen in januari en maart en vinden plaats in het eigen zwembad. Zaterdag zwemt Wiekslag de eerste wedstrijd in het 50 meterbad dit seizoen. In Dordrecht verdedigd Wiekslag de tweede plaats in de sterkste poule van de regio west competitie.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.