Tweede plaats minioren Wiekslag bij clubmeet

09 november 2015 door Hennie van der Zouw
Tweede plaats minioren Wiekslag bij clubmeet

ALBLASSERDAM - Dit weekend werd er in heel Nederland de minoren clubmeet gezwommen. In alle regio's kwamen teams van maximaal 18 zwemmers en zwemsters aan de start in de hoop zich te plaatsen voor de landelijke finale. Wiekslag verscheen in Dordrecht aan de start en begon uitstekend door direct de eerste estafette te winnen.

Sophie Buurman, Colin Atkari, Leonore Booiman en Daan Kouwenhoven wonnen de 4 x 50 vrij. Daan Kouwenhoven, Colin Atkari, Timo Huizer en Kristian Hammerstein werden tweede op de 4 x 50 wissel. Goud en een clubrecord was de beloning voor Sophie Buurman, Leonore Booiman, Suzanne Brunenberg en Anastasia Romano op de 4 x 50 vrij. Robin Vermeulen was de snelste op de 50 rug en 50 vrij. Ze werd tweede op de 50 school.

Suzanne Brunenberg zwom naar het goud op de 100 wissel en de vierde plaats op de 100 vrij. Dide Provily werd tweede op de 50 vrij, vierde op de 50 rug en achtste op de 50 school.  Yara van der Aar zwom naar het brons op de 50 school. Ze werd tevens 14e op de 100 vrij en 10e op de 100 wissel.  Evi Bol tikte als zesde aan op de 50 rug en werd vijfde op de 50 vrij en 50 school. 

Kristian Hammerstein werd elfde op de 50 rug twintigste op de 50 school.  Tygo Zweep werd 17e op de 50 rug, 18e op de 50 school en 21e op de 50 vrij. Jens Schout was de nummer 6 op de 50 school en vijfde op de 100 vrij. Timo Huizer zwom naar plaats 11 op de 100 wissel en plaats 7 op de 50 vlinder. Saskia Atkari tikte als vijfde aan op de 50 school en werd 13e op de 100 vrij. Op de 50 vlinder werd Anastasia Romano vierde en op de 10 wissel werd ze zevende. Sophie Buurman zwom naar plaats 8 op de 100 vrij. Leonore Booima werd 14e op de 50 vlinder.

Met een puntentotaal van 1723.68 werd Wiekslag tweede en dat is een resultaat waar iedereen trots op mag zijn. In Roosendaal zwom Milou Julicher zondag in 0.26.40 een nieuw clubrecord bij de dames op de 50 vrij. Komende zaterdag reist de selectie naar Geldermalsen voor wedstrijd twe van de KNZB competitie. Wiekslag staat tweede en zal er op gebrand zijn die positie minimaal vast te houden.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.