Minioren Wiekslag in vorm bij eerste miniorenwedstrijd.

12 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Minioren Wiekslag in vorm bij eerste miniorenwedstrijd.

ALBLASSERDAM - Zaterdag werd er in zwembad Blokweer de eerste wedstrijd van het miniorencircuit gezwommen. Dit circuit bestaat uit vijf voorronden en wordt beëindigd met een finaleweekend in juni. De minioren van Wiekslag hebben het voordeel dat ze de vijf voorronden zwemmen in het thuisbad. De jonkies behaalden 3 gouden, 4 zilveren en 6 bronzen medailles. Daarnaast werden er maar liefst 38 persoonlijke records behaald. Robin Vermeulen won goud op de 50 vlinder en 100 school en zwom op beide afstanden een pr.

Suzanne Brunenberg zwom naar het goud op de 50 vlinder en zag Evi Bol het zilver en Dide Provily brons bemachtigen. Jens Schout snelde op de 100 rug in een nieuw pr naar het zilver en herhaalde dat op de 100 vrij.  Saskia Atkari tikte als tweede aan op de 100 school en deed dat met een nieuw pr. Anastsia Romano zwom naar het brons op de 100 vrij en 100 school. Yara van der Aar zwom in een nieuw pr naar brons op de 100 school en Rinse Franken deed dit op de 100 rug.  Ook Daan Kouwenhoven won op de 100 rug een bronzen plak.

Rinske Franken zwom naar het pr record van de dag. Hij zwom zijn 100 rug 23.02 seconden sneller dan ooit. Julia Kruithof was bijna 21 seconden sneller op de 50 vlinder. Robin Vermeulen zwom ruim 18 seconden sneller op de 100 school. Jens Schout was 16 seconden sneller op de 100 rug. Dorothea van Groningen en Tygo Zweep zwommen 8 seconden sneller op de 100 vrij. Carlijn Roest en Esther ten Wolde tikten ruim 7 seconden eerder aan op de 100 school. Pim Romijn was bijna 7 seconden sneller op de 100 vrij. Sophie Buurman was 5 seconden sneller op de 100 school. Saskia Atkari verbeterde zich met 4 seconden op de 50 vlinder en 100 school. Timo Huizer zwom de 100 school ruim 2 seconden sneller. Kristian Hammerstein deed hetzelfde op de 100 vrij. Dide Provily zwom de 50 vlinder ook 2 seconden sneller. Yara van der Aar, op de 100 school, en Leonore Booiman, op de 100 vrij, waren  ruim 1 seconde sneller bij het eindpunt. Daan Kouwenhoven en Colin Atkaria waren een halve seconde sneller op de 100 vrij.

Vrijwel alle zwemmers van Wiekslag zijn in dit prille seizoen te water gedoken en van jong tot oud lijkt de opwaartse lijn van de laatste jaren doorgetrokken te worden. Hopelijk blijft dit zo en gaat ook dit zwemseizoen de boeken in als zeer succesvol.
 

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.