PIT kinderopvang & onderwijs gaan toekomstdromen waarmaken

02 september 2015 door Hennie van der Zouw
PIT kinderopvang & onderwijs gaan toekomstdromen waarmaken

ALBLASSERDAM / ZWIJNDRECHT - Vanaf 1 september 2015 vormen de leukste kinderopvang en excellent christelijk basisonderwijs formeel één geheel: PIT kinderopvang & onderwijs. In deze organisatie bundelen de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ) en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht (PCOAZ) hun krachten.

Pit staat voor leven, kracht, energie, karakter en de toekomst. In de 15 kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs helpen zo’n 325 enthousiaste medewerkers als eén team met één visie iedere dag de kinderen in alle opzichten te groeien. “Wij geloven in de individuele talenten van ieder kind en in zijn of haar toekomstdroom. Met opvang, onderwijs, ontspanning en ondersteuning doen we er alles aan om die uit te laten komen. Daarvoor zijn we altijd bezig om kinderen de beste ontwikkelingskansen te bieden. Mogelijkheden zien, initiatieven nemen en kansen creëren waar onze kinderen de vruchten van plukken is dan ook onze tweede natuur. Daarin gaan we ver en zijn we soms best eigenwijs. Onze fusie is daar een mooi voorbeeld van,” vertelt Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs.

In de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs kunnen kinderen vanaf hun geboorte tot ze naar de middelbare school gaan naar hartenlust spelen, spelend leren, leren en ontspannen. “Al onze medewerkers zorgen er voor dat de kinderen de beste kansen krijgen om hun eigen talenten te ontdekken en te ontplooien. Hun kennis, kunde en ervaring, maar ook hun betrokkenheid en gedrevenheid maken het verschil,” benadrukt Monique Fluitsma, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. “Daarom hebben we op de dag dat PIT officieel een feit werd alle PIT’ers verrast met een klein cadeautje voor een energieke en daadkrachtige gezamenlijke toekomst.”

PIT kinderopvang & onderwijs
PIT kinderopvang & onderwijs biedt kinderen in iedere fase van hun leven en op hun eigen niveau de juiste bagage voor een kansrijke toekomst. PIT kinderopvang & onderwijs heeft 14 kindcentra in Alblasserdam, Heerjansdam en Zwijndrecht en een kindcentrum voor speciaal basisonderwijs in Ridderkerk. Daar begeleiden 325 gedreven medewerkers de kinderen op inspirerende wijze bij het opgroeien. Zij doen dit als één team vanuit één visie en één pedagogische en educatieve aanpak. PIT kinderopvang & onderwijs biedt ieder kind wat het nodig heeft om de eigen talenten te ontdekken en te ontplooien met doorlopende ontwikkelingslijnen en boeiende dagprogramma’s waarin de leukste kinderopvang, excellent christelijk onderwijs, een breed scala aan vrijetijdsactiviteiten en ondersteuning naadloos op elkaar aansluiten. PIT kinderopvang & onderwijs en de Vereniging Christelijk Onderwijs Trhiade in Hendrik-Ido-Ambacht hebben het voornemen om in 2016 te fuseren.

Op de foto: “Bij PIT geloven wij in de individuele talenten van ieder kind en in zijn of haar toekomstdroom,” aldus bestuurders Monique Fluitsma en Ad Vos bij kindcentrum De Loopplank, evenals kindcentra De Schalm en De Boeg in Alblasserdam onderdeel van PIT kinderopvang & onderwijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.