Echtpaar de Jong zestig jaar getrouwd

25 augustus 2015 door Hennie van der Zouw
Echtpaar de Jong zestig jaar getrouwd

ALBLASSERDAM - Dirk de Jong en Marrie Beverloo zijn beiden 84 jaar en zijn 24 augustus 2015 exact 60 jaar getrouwd. Dirk is geboren in Papendrecht en Marrie in Nieuw Lekkerland maar verhuisd naar H.I.Ambacht. Daar was het ook dat ze elkaar tegenkwamen (op de fiets) en ze zijn samen verder gefietst. Op 24 augustus 1955 zijn Dirk en Marrie in H.I.Ambacht getrouwd. Ze woonden echter vanaf hun trouwdag in Alblasserdam: eerst in de Oranjestraat en later in de Gouden Regenstraat om uiteindelijk te verhuizen naar Kortland, aan het water van de Alblas.

Dirk heeft na een loopbaan bij de toenmalige Touwfabriek het roer in eigen beheer gehouden en is de makelaardij ingestapt, wat hij tot aan zijn pensioen in 1992 is blijven doen. Verder was hij voorzitter van het regiobestuur van Woord en Daad en de Dierenbescherming.

Marrie heeft voor haar huwelijk gewerkt in een levensmiddelenzaak en later, na het behalen van haar MAVO-diploma, is zij vrijwilligerswerk gaan doen in verpleeghuis de Alblashof en was 18 jaar presidente van de vrouwenvereniging. Het echtpaar heeft 4 kinderen, 16 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Het feest wordt volgende week gevierd in restaurant Damzicht.

Foto: Joop Aret.

 

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.