Kamerlid Stientje van Veldhoven bezoekt de Drechtsteden

08 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Kamerlid Stientje van Veldhoven bezoekt de Drechtsteden

ALBLASSERDAM / DRECHTSTEDEN - Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven en twee Statenleden van D66 hebben dinsdag een bezoek gebracht aan Alblasserdam. Samen met de regiofractie van D66, de Alblasserdamse wethouder Kraijo, burgemeester Paans en vertegenwoordigers van Milieudefensie sprak zij over luchtvervuiling in de regio Drechtsteden. De prominente D66-politica bracht ook een bezoek aan het recent geopende containertransferium bij Polder Nieuwland, welke een oplossing zou moeten bieden voor de fileproblematiek op de A15.

Lokale metingen laten zien dat de luchtkwaliteit in de regio maar net voldoet aan de wettelijke norm. De mate van fijnstof en stikstof in de lucht zorgt er echter voor dat de Drechtsteden behoort tot de top-5 van meest vervuilde gebieden in Nederland. Dit heeft zorgelijke gevolgen voor de volksgezondheid en daarom zet D66 zich in de Tweede Kamer in om de wettelijke normen te verscherpen. De huidige normen zijn circa twee keer zo ruim als die van de Wereldgezondheidsorganisatie en daarom is beperkte financiering beschikbaar voor maatregelen.

De Drechtsteden zal samen met de D66-Kamerfractie inzetten op doorstroom van de A15, zoals door zich hard te maken voor de financiering van slimme maatregelen in het kader van Beter Benutten. Daarnaast wil D66 zich inzetten om op verschillende niveaus financiering te vinden voor innovaties, zoals filters en 'stofzuigers' aan de tunnelmonden van de A15 en A16. Samen met de Kamerfractie, Statenfractie en gemeenten zal D66 in de Drechsteden aan de slag gaan met het vormen van consortia om dit soort innovatieve projecten uit te voeren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.